Vad är tålamod?

Tålamod , eller Bunthorne's Bride är en operett av Gilbert och Sullivan. Sir William Schwenck Gilbert skrev librettot, och Sir Arthur Seymour Sullivan komponerade musiken. Tålamod var deras sjätte operett tillsammans, efter The Pirates of Penzance .

Paitence premiär i London på Opéra Comique, Richard D'Oyly Carte's Theater, den 23 april 1881. Ovanligt nog hade Patience en andra öppningen den 10 oktober 1881, detta eftersom det flyttas till just-färdiga Savoy Theatre. Men den andra öppning tog baksätet på teatern utstyrsel: teatern var den första att utrustas med elektriskt ljus, som skapade stor uppståndelse.

Operan är en studie i kontraster. Två estetiska poeter med kontrasterande synsätt woo en mjölkerska heter Tålamod. En grupp av dragoner försöker vinna tillbaka sin fru älskar från deras engagemang för en av de poeter. Och, vilket ofta är fallet i Gilberts arbete, finns det en äldre kvinna, Lady Jane, som är inställd som en folie för ungdom och skönhet i de andra kvinnorna i produktionen.

I lag I Patience , adresser Bunthorne de tjugo love-sjuka flickor som har övergett sin kärlek till dragoner att följa honom, i en burlesk av estetisk doktrin. Vi upptäcker att Bunthorne är förälskad i Tålamod, som inte har någon kunskap om eller intresse för kärlek. OVETANDE till damerna, dragonerna, eller tålamod, är Bunthorne en bluff, att låtsas vara en estet för att få uppmärksamhet. När Grosvenor, en poet och en barndomsvän tålamod, visas på scenen, han och tålamod förnya deras bekantskap och upptäcker att de älskar, men enligt estetisk doktrin, som tålamod förstår det, skulle det vara för självisk för henne att älska någon så perfekt som Grosvenor, så hon måste avgå sig att älska Bunthorne, som är smärtsam, och därför lämplig kärlek. i akt II, med Bunthorne nu talat för, alla flickor förälskad i Grosvenor, som har något intresse av deras uppmärksamhet. Bunthorne svartsjuka känner inga gränser, och han huvudsakligen samtal Grosvenor ut och hotar att förbanna honom. Grosvenor är glad att ha en ursäkt av tvång att ge upp den estetiska hållning. Eftersom Bunthorne är lycklig, och därmed mindre obehaglig, och eftersom Grosvenor är nu klart och vardagliga, och därför inte perfekt, Patience samvete tillåter henne att ge upp Bunthorne och gifta Grosvenor. Jungfrurna tillbaka till dragoner, och i motsats till de förväntningar som fastställts av titel slutet av operan är att ingen skall "vara Bunthorne brud. "

En av Gilbert förmågor var att förvandla sin egen verk från ett medium till ett annat. Detta gäller för de operor som var baserade på material som han först hade publicerats i hans Babs Ballads , inklusive Patience , som Gilbert insåg ur "The Rival Curates. " Med ändrade rivaler till poeter, används Gilbert dem till parodi samtida kulturella fenomen estetiska, som hade stort inflytande på konsten. I själva verket har Bunthorne, en av de två poeterna, ofta tagits som en karikatyr av estet Oscar Wilde, men vissa tror Bunthorne är mer sannolikt en sammansatt figur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.