Vad är oljefärg?

Oljemålningar är bland de vackraste och mest realistiska, med sin textur och djup föra ett fotografi-kvalitet till måleriet. Oljefärg är en enkel blandning av pigment och olja, vanligen linfrö, valnöt, eller vallmo olja. Det är långsamt att torka, vilket gör en konstnär påverka hans eller hennes arbete innan färgen uppsättningar.

uppfanns före oljefärg, används konstnärer tempera färg, tillverkade av äggula. Tempera färg är ett mycket snabbare torkning färg och lämpar sig vara en mycket exakt måleri. När du använder tempera färg, använder du små penseldrag, i lager, eftersom det torkar så fort. Det är också förknippade med klassisk konst och, konstigt nog, affisch färg.

Jan van Eyck krediteras med uppfinner oljefärg på 1400-talet. Oljefärger gav konstnärer annat medium för att fånga och reflektera ljus som skulle tillåta dem att realistiskt imitera livet. Du kommer att märka att många oljemålningar ser många som ett fotografi. Denna realism skulle popularisera oljefärg fram till 50-talet, när akrylfärg ersatt det som färg för många konstnärer.

Även målning med oljefärg ger en erfaren artist alternativ, kan man ifrågasätta många blivande konstnärer. Alla saker som älskade med oljefärg också skapa utmaningar för dem som inte vana att arbeta med de långa torktider. Uttrycket "fett över lean" är ett begrepp, i måleri, för konstnärer att öka mängden olja i varje lager. När top lager torka innan understa lagret, kan färgen spricka. Genom att lägga mer olja till toppen lager du kan fördröja torktid på den övre skikt.

Linolja torkar de snabbt och är bra för bottenskikt eller Undermålning. Det är viktigt att notera att linolja tenderar att gult, som märkts mycket med ljusa färger. Undvika det för övre skikten i mjuka färger. Poppyseed olja är en bra ersättare, men det är långsammare att torka. När torkningen dina konstverk, aldrig låta det torka i mörker. Olja kan stiga till ytan och skapa en tunn film, och ge en gulfärgning. Om detta händer, sätta din konst i ett soligt fönster för dagen för att vända eventuella skador.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.