Vad är museer?

Museer är institutioner som bevarar konst, föremål och skulpturer för att förbättra samhället. Besökare kan bli inspirerade och upplysta av utställningar tillgängliga för visning. Nästan alla museer tillhör någon av följande kategorier: bildkonst, tillämpad konst, hantverk, arkeologi, antropologi och etnologi, historia, kulturhistoria, militär historia, naturvetenskap, teknik, barns museer, naturhistoria, numismatik och filateli.

Museer fullfölja sitt uppdrag genom visningar av utställningar, föreläsningar och kulturella program. Grund av populariteten av Internet, finns även virtuella utställningar. Museiverksamhet, särskilt interaktiva utställningar, håller på att utökas genom framsteg i museologi, studiet av hur man ska organisera och hantera museer och museisamlingar. är denna studie ytterligare främjas genom International Council of Museum (ICOM), en internationell sammanslutning av museer och yrkesverksamma museum vars uppdrag är att bevara museer över hela världen. Under den 15: e generalförsamling ICOM 1986, etiska regler antogs om hur museer ska hanteras. Några av de frågor som tas upp kan nämnas förvärvet av samlingarna, hur utställningar ska anordnas, underhållas och tas bort, och den rättsliga ram inom vilken museer operera, och kulturell känslighet som visas bör organiseras. En annan organisation som tjänar till att förbättra museologi är museiförbund. Grundades år 1889 i Storbritannien, är det den äldsta organisationen enskilda museum yrkesverksamma, corporate medlemmar och institutioner, och tjänar som ett verktyg för att främja bättre museum förvaltning genom utbildning, informationsspridning, årliga konferenser och så vidare. Ett museum som har gynnats av museologi är Metropolitan Museum of Art, i New York City. Det omfattar artefakter, skulpturer, målningar och rullar som spänner över stora sträckor av tid och avstånd. Aktiviteterna omfattar föreläsningsserier, ferieaktiviteter den funktionen belysning av julgran, konsert-serien, och även spanska lektioner språk för barn och familjer.

Museer är viktiga för att förbättra samhället, inte bara för allmänna ändamål, men också att söka specifika frågor, till exempel skillnaden mellan vördnad av konst och religiösa ikoner. Getty Museum i Los Angeles, försök att ta upp denna fråga med en utställning med religiös konst, till exempel en sjätte århundradet porträtt av aposteln Petrus som innehar nycklarna till himlen och ett bord med en kalk, patent och kors, även från sjätte århundradet. Besökare har möjlighet att göra sina egna slutsatser om förhållandet mellan religion och konst.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.