Vad är kubismen?

Pablo Picasso och Georges Braque grundade konst rörelse kallas kubismen 1907. Som en estetisk och filosofisk innovation, revolutionerade den här typen av måleri och skulptur modern abstrakt konst för resten av det 20th århundradet. Målningar i denna stil känns igen på sin mångfacetterat nudes, gitarrer, och stilleben i dämpade färger.

Kubismen har rötter i Pointillism, Fauvism och traditionell folkmusik skulptur från Afrika. Kubisterna skapade en abstrakt, icke-representativa metod för målning som skildrar tredimensionella objekt på ett tvådimensionellt plan samtidigt flera perspektiv. Européerna importerade afrikanska siffror att studera etnologi, men Picasso och Braque värderas nakna figurer och masker ur ett konstnärligt syfte. De drogs till hur masker var frånvarande och dramatiseras ansikten. Dessutom används afrikaner naturliga material som trä som inspirerade Kubisterna att använda färger jorden tonen i bruna och gröna. är deras målningar kännetecknas av geometriska, brutna former, dämpad, depthless färger och ospecificerade kanter. Denna metod formulären med omtolkas en synpunkt som inte är beroende klassiska teorier om perspektiv, den försvinnande horisonten, eller exakt infalls. De försökte införliva samtidigt vinklar av en syn på samma duk, och markera objekt som enbart deras geometriska väljare. De gjorde fri användning av grundläggande euklidiska geometriska solids: pyramid, kub, sfär, cylinder och kon. Namnet "kubism" var ursprungligen tänkt som en förolämpning mot deras "enkla" skildringar.

Andra viktiga målarna i kubistiska mode är Fernand Léger, Roger de la Fresnaye, och Francis Picabia. Även om detta var en relativt kortlivad School of Visual Art, bara varade från 1907-1914, har det fått otaliga konsekvenser för en stor del av modern konceptuell konst. Guillame Apollinaire beskrivs kubismen 1912 som "konsten att måla ursprungliga arrangemang består av delar ur uppfattas snarare än upplevda verklighet. "

kubismen gick igenom två skilda faser. Den första etappen av analytiska kubismen, varade från 1910-1912, kännetecknas av polygonala strukturella beståndsdelar, neutrala organiska färger och mänskliga figurer. Den senare fasen av syntetiska kubismen lagt dekorativa element och collage i 1912-1914. Målare accentueras mer tilltalande ljusa färger och icke-material färg som sand, tidningar bokstäver, och omslag cigarr.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.