Vad är gaffers?

Om du någonsin läst slutet krediter av en film, kanske du har stött på sådana titlar som bästa pojkar, swing gäng ledare och gaffers. Tro det eller ej, de är riktiga jobb som utförs av yrkesmän. Många av dessa förvirrande titlar har gått ur modet, men de lyssna till det allra första början av filmskapande. Så är fallet med gaffers, professionella elektriker huvudansvarig för belysning och elektrifiera en film set. Termen gaffers används ofta omväxlande med chef belysning tekniker dessa dagar, men traditionen av gaffers går tillbaka till det tidigaste filmstudior.

Belysning en primitiv studio som ofta involverade användningen av takmonterade speglar att reflektera naturligt solljus. För att flytta dessa speglar hela dagen, kallas lång stavar Gafflar användes av elektriker eller andra besättningsmedlemmar. Det verkliga behovet av uttryck solljus kan ha försvunnit, men namnet gaffers kvar som en hederstitel för erfarna elektriker. Gaffers arbetar ofta i nära samarbete med direktören för fotografi att inrätta särskilda ljuseffekter eller leverera elektrisk ström till etapp utrustning.

gaffers är också ansvariga för att anställa kvalificerad elektriker och assistenter. De måste också veta vilka filter för att anställa för specifika effekter, och hur man kan simulera de villkor som ett tåg i rörelse eller blinkande skyltar i fjärran. Gaffers kan tvingas arbeta under farliga förhållanden, inrättande bankerna lampor högt över en film som eller göra reparationer vid dåligt väder. Några större produktioner kan göra tillräckligt generatorer för att driva en liten stad, så gaffers måste också ta stor hänsyn till säkerhetsåtgärder. En del gör-det-självare kan vara bekant med klister som kallas gaffers tejp. Denna produkt liknar tyg-backed silvertejp, men gaffers band är inte riktigt som klister. Gaffers använder faktiskt gaffers tejp för att binda kabel trådar tillsammans eller bifoga belysning till andra ytor. Eftersom film och tv-apparater är avsedda att vara tillfälliga, mindre gaffers självhäftande tejp tillåter elektriker för att ta bort uppställningar utan betydande rester.

gaffers ofta arbeta sig upp i graderna från grundläggande elektriker bästa pojke , filmindustrin namn för en gamling främste assistent. Vissa personer kan hyras av en film bolag som elektriker, men de har inte nödvändigtvis ha särskild utbildning inom detta område. Grundläggande uppsättning elektriker får endast behöva flytta elektriska kablar ur kameran operatörens väg eller vända växlar beroende på signaler från belysning regissör. Gaffers, å andra sidan, vanligtvis har omfattande el-utbildning och ett starkt intresse för den konstnärliga sidan av filmskapande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.