Vad är ett organ?

Organ är både namnet för de stora, självständiga delar av kroppen, såsom hjärta, lever, hud, njurar, hjärna, liksom för en tidning eller tidskrift som tjänar som en röst för en organisation. Dessutom har ett antal musikinstrument har orgel i sitt namn, och denna artikel kommer att undersöka några av dessa. används utan modifierare, orgel hänvisar ofta till ett blåsinstrument med ett tangentbord och pedaler. Spelar orgeln aktiverar ledningar att producera ljud i ett brett spektrum av klangfärger, kallas hållplatser, som är ordnade i fyra standard familjer: flöjter, stråkar, vass, och huvudmän. Detta är den typ av organ som avses i uttrycket kyrkorglar och typ spelade i The Phantom of the Opera. Den POSITIV är ett mekaniskt instrument som, i vissa av dess inkarnationer ge musiken i klockor. Den POSITIV är oftast en liten orgel med nålas Trätunna vände med en vev för att både ge luft till orgeln och rotera fat och dess pinnar över nycklar som är engagerade och, beroende på placering av stiften, spelar en tune. Fågeln orgel är en typ av POSITIV tänkt att användas med burfåglar att uppmuntra dem att sjunga.

Den elektroniska orgeln är en pipeless tangentbord instrument, utformade för att dela många av en orgel funktioner. De kan klara toner, spela ackord, och crescendo och decrescendo på uthålligt toner. Många har ett urval av klangfärger, att piporglar. Elektrisk orgel är en elorgel som inte är helt elektronisk. Den hänvisar till organ där akustiska ljud kombineras med mickar eller givare.

ett nöjesfält orgel är en mekanisk orgel som används på karuseller och Merry-go-rundor . Medan den första organ av denna typ fat organ, en mekanism mer som en spelare piano utvecklades. Reed organ är ett samlingsnamn för instrument med ett tangentbord och en vass som vibrerar fritt. Dessa inkluderar dragspel, Concertinas och munspel, även känd som munspel. En calliope eller ånga organ ger ljud med hjälp av en nålas cylinder och visslingar ånga. Den användes på floden showboats, och visas i 1951 års version av filmen Showboat .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.