Vad är en vals?

vals oftast hänvisar till en dans, vanligtvis utförs i 3 /4 tid, som finns i tre steg per åtgärd, har samarbetspartners i en sluten hållning håller i varandra och har sköna svängar och virvlar. Det anses i vår tid som en elegant dans som väcker en gammaldags förbi. Detta är mycket i kontrast till hur dansen uppfattades först när den infördes i Wien, Österrike under sextonhundratalet. Det är viktigt att förstå att det vals, när den först infördes, dansades inte stängda håll. Dancing Masters hatade ändå, stegen var alltför lätt att lära och virvlar och vänder tänkte oanständigt. Ändå, och som historien har ofta visat sig ökade popularitet dans, kanske från kontroverser. Det övergick från ett enkelt land dans till en dans som utförs i den övre klassen kretsar inte bara Österrike, men även i Frankrike och England. När det slutna hålla infördes på 1700-talet, präster, dans befälhavare och andra rasade över oanständighet i par omfattar varandra på dansgolvet, och i vissa fall, fick bara gifta kvinnor att utföra dansen. Detta ledde inte kontrollera dem som älskade steg, 3 /4 tid, och vänder och yr av rikt modulerad musik.

importerades vals till USA, där det blev populärt fare. Historia på dans föreslå den första valser var dansade sannolikt i Boston 1834, som en del av en utställning av Dancing Master, Lorenzo Papanti. Även om vissa fortfarande skum i munnen över det moraliska förfallet valsen tycktes representera detta bara populariserade dans, och många ville lära sig det. Två olika former av dans uppstod, Quick valser, där varje taktslag korresponderade med ett steg i foten, och tvekan form, där ett steg tog upp hela tre slag eller åtgärd. I moderna former av vals, är båda stegen används. Det finns flera former av vals i dag, som bedöms separat i tävlingar ballroom dance. Viennese Waltzes är snabba danser, de flesta slår motsvarande åtgärder vidtas av dansare. Långsam vals, nu helt enkelt kallas valser i de flesta internationella dans tävlingar är släta, långsammare danser, med många fler tvekan steg. Den senare har något av en balett kvalitet till den, och många par vill lära sig dansen att fungera som den första dansen på sitt bröllop. Du kommer att notera wiensk stil är mycket mer livlig, och båda danser har mycket stränga krav när de är utförda i konkurrens.

Som popularitet dansen växte många kompositörer började skriva musik speciellt för dansen. Några mycket populär och klassisk vals bitar innehålla "Minute Waltz" av Frederic Chopin och "The Blue Danube" av Johann Strauss. Däremot behöver du inte klassisk musik att utföra dansen. Någon musik, framför allt sådant som består i 6 /8 eller 3 /4 tid kan anpassas för någon form av dans.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.