Vad är en trumpet?

trumpet är medlem i mässing familj av instrument. Den mässing familjen är ofta indelade i fyra grupper: horn, trumpeter, tromboner och tubor. Merparten av tiden, när folk säger "trumpet", de menar att Bb trumpet, en särskild medlem av trumpet gruppen, som består Eb och Bb bass trumpeter, trumpeter i nycklar Bb, C, D och Eb, A och BB piccolo trumpet; Kornett i Bb och Eb samt Bb flygelhorn.

trumpeter, som grupp utgör sopran röst mässing familjen. Bb trumpeter är den mest kända instrumentet i gruppen. Ursprungligen begränsas till militära inställningar, trumpeter idag används både orkester-och band-inställningar, inklusive konsert och musikkårer, och grupper jazz. I historien om trumpeten, det finns tre huvudsakliga typer: de fysiska ( ventillösa) trumpet som liknar moderna Bugles och var populär under barocken, ventilen trumpet, som byggde på trumpet i F och som först användes i mitten av 1800-talet, och för närvarande används modern trumpet. Den moderna trumpeter är högre. Om någon som säger, "Jag har en trumpet" utan specifikation förmodligen avser en Bb trumpet, vårdpersonal ofta har en C-eller D trumpet också, och välja mellan de två som passar det arbete de utför.

The trumpet har en lysande ljud, kännetecknas för många av dess roll i fanfarer och samtal strid. Men idag används det i musiken så olika som ragtime, storband, och mariachi-band. Den basunljud kan formas med hjälp av en stum, såsom den raka stum, kopp stum, eller Harmon mute. Effekter som liknar en stum skapas med hjälp av handen över eller i klockan eller med hjälp av en kolv, en filthatt, eller genom att spela in i montern. p

Specialized artikuleringar skrivet i musiken kan ge ytterligare indikation på att den utövande att skapa specialeffekter. Dessa är vanligast i jazz. De omfattar smear, det doit, det lossna, det plopp, och sväng.

Famous trumpet bitar omfatta Johann Sebastian Bach's Brandenberg Concerto No 2, Georg Telemann Konsert i D-dur för trumpet, och Joseph Haydn Trumpetkonsert i Ess-dur. Det har varit många kända trumpet aktörer, däribland Maurice André, Louis Armstrong, Herb Alpert, Dizzy Gillepsie, Miles Davis, och Wynton Marsalis.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.