Vad är en psalm?

En av de mest naturliga mänskliga uttrycksformer sjunger. Det är därför inte förvånande att när människor tillbe gudomen de tror på, de sjunga medan du gör det. Singing under gudstjänst förekommer i alla religioner över hela världen. En hymn i sig anses allmänt territoriet i den kristna tron, även om andra religioner har sin egen version av sången. En hymn kallas allmänt för bön eller lovsång till Gud, inställd på ackordinstrument musik , i stroferna och menade att sjungas av en församling. I denna mening är sången en plan för de flesta västerländska musiken. Populäraste låtar har verser och en refräng, sjungit med en definierad melodi. De tar det direkt från psalmen form, även om inte varje psalm har en kör. Den hymn hittade sitt ursprung i judiska tillbedjan som psalmerna sjöngs i templet och synagogorna. Efter att kristendomen blev en etablerad religion, även dessa psalmer vara populärt i kyrkor, eftersom de flesta tidiga kristna hade tagits upp i den judiska tron. Dessa strukturer har anpassat StBenedict i det sjätte århundradet, som han arbetat med att utveckla det som nu kallas gregoriansk sång.

Munkar och nunnor mässade olika böner och psalmer vid vissa tider på dagen, gav upphov till den gudomliga kansli eller liturgi timmar som många beställningar, särskilt instängd sådana, fortfarande sjunga varje dag. Hela Mass tjänsten skanderade mest. Sång, övrigt innebär sjunger ett visst antal ord på samma ton, med tonen på uppgång eller nedgång i slutet av raden. Det är svårt att göra bra, och tar en hel del praktik. Således var chant svårt för den genomsnittlige församlingen att omfamna.

Om tiden för den protestantiska reformationen, växte en rastlöshet upp med sång, då sjungs helt på latin, det språk i kyrkan. Dyrkare ville sjunga på sitt eget språk, eller "i folkmun. " Som den protestantiska kyrkan blev etablerad mer, skrev stora kompositörer som Johann Sebastian Bach vackra körverk, avsedd att sjungas av grupper. Gradvis framskred kyrkomusik till församlingar sjunga många av låtarna i tjänsten.

Dr Isaac Watts betraktas som "fader engelska Hymnody och krediteras med att skriva över 700 psalmer. Hans arbete i slutet av 17: e och tidig 18th århundradena drivs psalmen till en plats av vördnad och beundran i kyrkan. Han skrev texten till väl älskade Christmas carol "Joy to the World" och andra sånger som t. ex. "När jag världens Frälsare" och "O Gud, vår hjälp i flydda åldrar. " Dessa anses vara några av de stora hymner av den kristna kyrkan och kan hittas i nästan alla protestantiska psalmboken.

Andra väl älskade psalmer som "Amazing Grace" och "How Great Thou Art" är något mer modernt och speglar en föränderlig musikalisk tradition. Psalmen har förändrats något under de senaste 75 åren eller så, återspeglar mer av ljuden från profan musik. Vissa dyrkar anamma den nya psalmen former, medan andra föredrar den klassiska former. Båda har mycket att erbjuda och undervisa en dyrkare, eller en lärd sakral musik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.