Vad är en palett?

En palett är ett verktyg som en målare håller och blandar färger medan målning. Det kan vara en skivor av trä eller plast, och kan hållas i målarens armen eller på marken, ett bord eller en vägg. Palette storlek, sammansättning och användning kan varieras i oändlighet, men den vanligaste uppfattningen är en tunn, böjd yta av trä hållas i handen, sandskädda med färg runt kanterna och en blandning område i mitten. En palett är smidigt eftersom det ger konstnären de nödvändiga färger och blanda område för snabb ansökan till en borste.

Generellt har en palett ett urval av de färger behöver målaren. Ofta runt kanterna eller i separata delar, häller konstnären eller pressar färg på paletter som behövs. En palett kan innehålla så många som ett par dussin färger och erbjuder områden och ytor för att blanda färger. Konstnären behöver bara DAB penseln i en färg, gäller det att blanda underlag och sandskädda penseln i en annan färg och blanda ihop de två på ytan.

bekvämligheterna av paletten gör det nästan viktigt verktyg för alla små-borste målare. Paletten är ofta hålls i handen för att erbjuda snabb tillgång medan direkt framför eller över en målning, men kan också lagras på ett skrivbord eller bort från målningen. Det kan vara liten nog att inneha eller alltför besvärligt att hållas lätt med ena handen medan du arbetar. En populär 21st Century palett består av kraftig plast ungefär samma storlek som en stor anteckningsbok. It features runt sexton stora utrymmen lämpar sig för många penseldrag värde av färg, en stor blandning av område, och en plastyta som är lätt att rengöra och torka gratis med vatten och en svamp eller handduk. Paletten är vanligen lätta och tunna, vilket leder till enkel lagring och transport.

är andra moderna paletter av metall, glas eller keramiska material, och kan vara specialiserade för vissa typer av färg. Den våta paletten är ett fuktigt palett som används för akrylfärg för att hålla dem från uttorkning. Keramik har blivit populär som ett verktyg som används för att hålla färg fastnar paletten, och ofta gemensam tallrikar kan användas. En palett kan också komma med många tillbehör, till exempel palett koppar, som hänger från sidorna och ge ytterligare utrymme för blandning och gallring av färger.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.