Vad är en konsert?

en konsert är ett instrumentalt verk skulle baseras på en kontrast mellan en enda instrumentalist av liten grupp instrumentalister och en stor orkester ensemble. Denna mening har tillämpats konsekvent sedan 1700-talet, i motsats till 1600-talet då det fanns en genre av sakral musik kallad chorale concertos. Oftast särskilt hänvisar till ett verk med tre satser, den första och sista är snabb, medan den mellersta är långsamt för antingen en solist och orkester, för flera solister och orkester i ett specialiserat version kallas Concerto Grosso, eller grupper i en orkester som inte är uppdelat. Den första concerti ska visas i tryck var de sex concerti en Quattro av Giuseppe Torelli 1692. Viktigare var hans concerti musicali en Quattro op. 6 där Torelli förklarar betydelsen av ordet solo används för dekorativ avsnitt som skall spelas av ett enda instrument. Som ett resultat, är han ibland identifieras som uppfinnare av konsertens form.

Två typer av planerade konserter: romerska och norditalienska. Orkestern i Rom bildades en cirka en kärntrupp av spelare kallas Concertino, som bestod av de spelare som krävs för en trio sonata, balanserad med en större grupp som kallas Concerto Grosso eller ripieno. Detta formade det romerska konserten runt fyra separata delar violin och utveckling var i linje med sonat tradition. Arcangelo Corelli's konserter var av denna stil. i norra Italien, ett cinque konsertens bildas runt en huvudman violin, tillsammans med två violiner, en viola och en cello, som kan fördubblas genom en continuo , alternativt ha en separat continuo del. Tomas Albinoni i Venedig var betydligt viktigare för att utveckla denna typ av konsert med hans op. 2 och hans Concerti en cinque op. 5.

Andra kompositörer som bidrog till att forma konserten omfatta Antonio Vivaldi, Johann Sebastian Bach och Wolfgang Amadeus Mozart. Vivaldi skrev 500-tal konserter, varav den mest kända är utan tvekan den enskilt violinkonserter kallas Le Quattro Stagioni-The Four Seasons på engelska: La Primavera, L'estate, L'autunno, och-Spring, Summer, Fall, och Winter, som är program musik.

Bachs mest kända av hans konserter är de sex Brandenburg Concertos, ursprungligen titeln Sex Konserter Avec plusieurs instrument och slutföras 1721. Bach varierar solo-koncernen, inklusive inte bara fioler, utan också piccolo violin, horn, oboe, fagott, trumpet, blockflöjt, cembalo och flöjt.

Mozart är känd för sina konserter för fagott, oboe, flöjt, horn, piano, och hans Klarinettkonsert i A-dur. Andra berömda concerto kompositörer omfatta Ludwig van Beethoven, Johannes Brahms, Antonin Dvorak, Edward Elgar, Josef Haydn, Felix Mendelssohn, Sergej Rachmaninov, Pyotr Il'yich Tchaikovsky, och Georg Telemann.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.