Vad är en instrumentmakare?

En instrumentmakare, tas från det franska ordet för luta (luth) , tillverkar eller reparerar stråkinstrument. Till dem utanför LUTHERIE världen, kan termen vara närmast förknippas med akustisk gitarr att göra, men människor som gör mandoliner, banjos, fioler, cello dulcimers, Ukuleler och andra stränginstrument är också luthiers.

Luthiers sig ibland skiljer mellan två typer av instrument gör: att man gör plockade eller strummed instrument verser att tillverka instrument som används med en bugning. I vissa fall kan en instrumentmakare endast reparationer eller justerar instrument och inte gör dem faktiskt. I vårt moderna ålder av automatiserad teknik, montering och produkter Prefab står luthiers ut som en gamla världen hantverkare och craftswoman. Konsten att göra och reparera stråkinstrument går tillbaka till antiken, påminner om en kärlek till hantverk som går utöver en enkel behov av att tjäna sitt uppehälle. En fin instrumentmakare är en musiker bästa vän, håller hans eller hennes stränginstrument i utmärkt skick spelar för livet av instrumentet.

Många icke-professionella musiker som spelar musik för personligt nöje kan vara omedveten om att luthiers finns eller som instrument kan (och bör) ändras över tiden. Konstant string spänning, miljömässiga faktorer och andra omständigheter kan kombinera att sakta driva ett instrument ur dess ideal sortiment. Detta minskar en faktor som kallas spelbarhet , men ett besök på instrumentmakare är allt som behövs för att återställa instrumentet till sin "personliga bästa. "

Luthiers kan också reparera många typer av fysiska skador. En vanlig typ av skada är en bucklig locket (överst gitarr), eller rygg. Detta är ofta fysiska trauma som har brutit igenom finish av instrumentet och in i träet. En instrumentmakare kan rengöra, säl, plåster och Refinish det skadade området så att det knappt märkbart, vilket även skyddar träet från ytterligare förfall.

Om strängar surr, om talan sitter högt, om en värdefull eller sentimental Instrumentet är enkelt smutsig från års lagring, missbruk eller försummelse, är en instrumentmakare på ett till samtal. Under kunnig, omtänksam händer ditt instrument kan återupplivas och gå vidare till ytterligare år av glädje, inte bara för dig, men för generationer att följa.

Musikaffärer utgör grunden instrumentmakare tjänster och luthiers som Fret Inte Guitar Repair kan också hittas på nätet. En ansedd instrumentmakare ska vara nöjd för att diskutera problemet eller tjänst med dig via telefon eller e-post. Du kan be om en prisuppgift på denna tid, eller en ungefärlig siffra om en prisuppgift är förhastat. Om ditt instrument är värdefulla och instrumentmakare var inte en remiss från en betrodd källa, kan du be om referenser. Om intresserad av att fysiska skador repareras före-och efter bilder på reparationer av instrumentmakare har gjort kan vara till hjälp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.