Vad är en frågvis?

frågvis? Bell är ett musikinstrument först utvecklades i Afrika, och möjligen från Bantu stammar efter deras migration till västra Afrika. Det används i Nigeria Yoruba musik men dess ursprung också visa detta dubbla klocka, eller ibland en enda av brons, också hade ett praktiskt syfte. Joachim John Moteiro, som skrev mycket om resor i Angola och Kongo floden i slutet 19th century, beskrev de boende som använder frågvis? eller Engongui klockorna att signalera en strategi eller skicka varningar om grov resa framåt.

slavhandeln, särskilt i Latinamerika och Karibien, exporterade många instrument, särskilt slagverk liksom frågvis?. Afro-Caribbean musik, särskilt samba, lutar sig tungt på dubbel-belled metall instrument. Tidig afrikanska exemplen visar två klockor av helt olika storlek, men den moderna frågvis? är mer benägna att ha klockor som skiljer i storlek endast en tum eller två (2-5 cm). Förutom slående instrumentet med en pinne, kan klockorna kan pressas ihop så att det ringer ut varandra. Den moderna frågvis? tenderar ring till en högre, ljusare notera, medan den afrikanska versionen har en lägre ton och är mer resonant, påminner om en cowbell. Du kan höra exempel på båda typerna online.

Tidig afrikanska modeller av klockan är konstruerade på ett något annorlunda sätt, med en lång klocka och en liten klocka, som är kopplade till varandra. Brazilian frågvis? Är vanligtvis kopplas samman med en lång u-formad av metall. Klockorna Rör inte såvida de inte kläms ihop. Mer vanligt är att två klockor, eller ibland tre klockor, spelas med en trästav.

Samtidigt som du höra frågvis? i samba, yoruba musik från Nigeria, och i en rad andra latinamerikanska musik typer eller afro-karibisk musik, hör du också det instrument som används av många moderna musiker. Neil Peart, utan tvekan ett av de bästa rock trumslagare i den 20: e och 21: a århundradet, som är en del av bandet Rush, använder instrumentet i några av sina trumsolon, som kan vara exceptionellt långa, ibland åtta till nio minuter långa. Den moderna jazz gitarristen Pat Metheny är också kända för att använda instrument i hans kompositioner att komma från olika länder. Du kommer att höra ljudet av frågvis? i en hans mest kända stycken, "Den första kretsen. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.