Vad är en flöjt?

Flute namn både en familj av instrument och ett enda instrument. Det är en medlem i träblås grupp. De olika flöjter är den enda icke-vass Träblåsinstrument hittades i orkestern, allt annat är antingen en enhetlig vass, liksom klarinetten, eller dubbelt rörblad, som oboe och fagott.

Standarden medlemmar tvärflöjt familjen är följande, ordnade från lägsta slagit till högsta pitched. Alla de olika flöjter har en flera oktav sortiment. De är alla skrivna på mer eller mindre samma plats på personalen, men deras klingande tomter är olika. Observera att det finns två som sträcker flöjten utbud nedåt, och två att förlänga den uppåt.

  • Bass flöjt , den lägsta flöjt, låter en oktav lägre än skriftligt.
  • Altflöjt i G låter en Kvart lägre än skriftlig.
  • Concert Flute är en icke-införliva instrument spelas av en flöjtisten eller flöjtisten .
  • Flute i Eb låter en liten ters högre än skriftlig.
  • Piccolo låter en oktav högre än skriftlig.

rättsakter är slut blåsta flöjter, en grupp som inkluderar brännaren eller fipple flöjten, Native American flöjt, den flageolet, och tin whistle eller pennywhistle. Den ocarina hänger också samman, vilket är tvärflöjt kallas Fife, det primära användning är i kombination med trummor i marschera eller militära band och olika pan flöjter, oftast gjort av flera rör som används för att ändra tonhöjd, snarare än med hål eller nycklar. är The flöjt används både bandet och orkester. I båda ensembler, fördubblar en av flöjtspelarna vanligtvis på piccolo. Flöjten är också medlem i blåsorkester, träblås ensemble, och träblås kvintett, där man utför tillsammans med klarinett, oboe, fagott, och franska horn. Det är också typiskt hittas i träblås trios och kvartetter, även om dessa inte har fasta medlemskap, eftersom träblåset kvintetten gör.

flöjterna är den äldsta kategorin Träblåsinstrument. Fanns flöjter så tidigt som den nionde århundradet f. Kr. . Den grundläggande konstruktionen är ett rör med en embouchure hål i som spelaren blåser och hål finger för att styra tonhöjd. Den moderna flöjt utvecklades 1830 av Theobald Böhm och införlivar hans grepp system. Flöjter och piccolaflöjt var båda ursprungligen av trä, men nu är de i allmänhet metall.

en flöjt har tre delar: huvud gemensam , som innehar embouchure hålet, kroppen , som är den största pjäs, och fotstycket , som är slutet på flöjt. Famous flöjt delar omfatta den första satsen i tjeckiske kompositören Antonín Dvo? Ák s Symfoni nr9 , "Från den nya världen," franske tonsättaren Claude Debussys L'après-midi d'un Faune , och fransk kompositör Georges Bizet's Carmen , särskilt "Prelude to Act III. " Paula Robeson, Jean-Pierre Rampal, och James Galway är välkända flutists.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.