Vad är en cello?

En cello är en stor stränginstrument, i samband med viola, violin, kontrabas, bas och violin. Namnet cello är en förkortning av violoncell, och är ibland skrivna med en apostrof som "cello. Cello brukar spelas med en båge, som fiol, men det kan också plockas.

Den tidigaste ursprung cello går tillbaka till mitten av 16th century, då en tre-strängade bas fiol skapades. För de kommande hundra åren har ett antal stycken skrevs för detta instrument, som var tänkt vanligtvis att spelas i samråd med en fiol. I mitten-17th century, med tillkomsten av metall-lindade strängar, ett instrument som är mycket mer lik den moderna cello skapades. Cello haft begränsad framgång fram till barocken, när designen har förfinats, och en stor del av exceptionella stycken skrevs för instrumentet. p

cello är oftast gjorda av trä, och har samma allmänna form som en violin. Kroppen är större nära botten än toppen, med en aktiv svängda inbuktning i mitten, och en utstående hals på toppen. Fyra strängarna används, och kan göras från syntetmaterial, metall eller gut. Traditionella cello bågar är tillverkade av Bresilja, med högre bågar gjorde kvalitet från kärnveden av trädet. Tagel används som gnida yta bågen, och är täckt med harts för att hjälpa ekar strängarna bättre. Syntetiskt material kan också användas för bågen, men det är mindre traditionella och inte allmänt sett.

Cello finns i flera storlekar, från något större än hela 4 /4 storlek ned till relativt små 1 /16. Även den minsta av dessa cello syftar i första hand för barn, vissa mindre inramad människor väljer att spela 7 /8 cello att låta sina händer för att finna lägen med större lätthet. I vissa fall kan en cello större än 4 /4 kan spelas av någon med tillräckligt stora händer för att nå. är Cellon inställd på en låg register, med de fyra strängarna är inställd på A, D, G , och C. Detta är från HÖJDPUNKTEN till lägsta, med traditionell trimning är att A3, D3, G2 och C2, med intervaller på perfekt femtedelar. Alternate stämningar är inte ovanliga i cello, med de mest använda är att C2, G2, D3, och G3, som i en av Bachs sviter.

Cellon är främst spelas i klassisk, barock och romantisk musik, och är en integrerad del i en kammarorkester. Det kan också ses som en del av en stråkkvartett, ger låg bas slut. En hel del musik har skrivits för cello under årens lopp, och det är ett mycket populärt instrument. Förmodligen den mest kända av dessa klassisk cello bitar är Bachs sex cello suites. Under de senaste åren cello har börjat få större utsträckning i nutida musik, i synnerhet R B och pop. Cellon har också börjat användas i genrer där en fiol traditionellt kan ha använts, t. ex. Celtic eller Americana musik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.