Vad är en blädderbok?

En blädderbok är en liten bok med en serie tryckta bilder som skapar en illusion av rörelse när de sidor i boken är snabbt vändas. Normalt är en blädderbok hålls i ena handen medan tummen på den andra flicks sidorna, och användaren koncentrerar sig på mitten av varje sida. Den blädderbok bygger på en grundläggande optiska princip kallas ihållande vision att skapa en animerad bild. Förutom att vara rolig, Bildspel som också grunden för filmer, och kan anses vara en av de tidigaste formerna av animation. Innan utforska blädderbok historia, kan det hjälpa att veta hur kvarstående vision verk. Det mänskliga ögats näthinna behåller faktiskt en bild för ett kort ögonblick. När en serie bilder snabbt fram på näthinnan, jämnar ut klyftorna, skapa en strömlinjeformad animerad bild. Denna princip är vad som gör att människor kan uppfatta den serie av bilder i en film som en film, snarare än en serie stillbilder. Du kanske har märkt att förändringar i bildhastighet och belysning kan ändra hur animeringen visas, skapa ett flimmer som kan vara ganska störande.

släpptes första blädderbok år 1868 som en kineograph, bokstavligen "rörliga bilder". utvecklaren av kineograph insåg att bilderna skulle kunna presenteras i en linjär sekvens, i stället för att monteras på en rund trumma eller skiva och roteras. Tanken snabbt fångas på, och många företag börjat släppa Bildspel för barn och vuxna. Även om många moderna Bildspel ges bort gratis, ansågs tidigare Bildspel mirakulösa av många människor.

Många Bildspel består av en serie illustrationer. Små skillnader mellan bilderna göra en kort animerad bild när de snabbt vändas. Andra förlitar sig på en serie fotografier, likt bildrutorna i en film. Temat för en blädderbok kan variera beroende på den tänkta målgruppen, det kan illustrera en novell eller en kort händelse, eller kanske till och med användas i en reklamkampanj.

I vissa delar av världen, en blädderbok är bättre känd som en flick bok, särskilt i brittisk engelska. Vad de kallar det, många lovande artister dra sina egna, och uttråkade skolbarn kan prydnad sina anteckningsblock med Bildspel också. Det finns även datorprogram som kan användas för att skapa en blädderbok, kopplas ihop en serie bilder från en resa, till exempel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.