Vad är en banjo?

En banjo är ett stränginstrument som har en klassiskt avrundad kropp med en lång smal hals. Antalet strängar varierar beroende på typ av banjo: en klassisk banjo har endast fyra eller fem strängar, men andra versioner kan ha så många som sex. Ljudet av banjo är ofta förknippat med bluegrass och land västerländsk musik i USA, även om det förekommer i andra musikgenrer också. Musiker hela världen plocka upp banjo för sin distinkta stil och ljud, och är ständigt förfina det instrument som passar deras specifika behov. har Stränginstrument spelats i tusentals år i hela den mänskliga civilisationen. Banjo troligen sitt ursprung i Afrika, där ett instrument som kallas mbanza gjordes genom att sträcka djurhud över en kalebass och lägga till en lång hals med strängar som var tänkt att plockas av musiker. Dessa stråkinstrument fördes över till Amerika av tillfångatagna slavar, och den första inspelade förekomst av ordet är från mitten av 1700-talet. Under 1800-talet, visar svart sångare gjorde banjo vanligare, och Frets lades till instrumentet för att ändra ljudet. Den jättepumpa hade ersatts av ett platt trä eller metall ram med tiden som instrumentet exploderade i populärkulturen.

Traditionell banjos finns i fyra eller fem varianter snöre, vanligen med femsträngad knuten stycke upp i halsen och tjäna som en drönare. De sex string banjo är inställd och spelade ungefär som en gitarr, och några andra exotiska varianter på banjo omfatta ännu fler strängar. Musiker brukar använda flera fingrar plockar för att plocka instrumentet, även om vissa föredrar att använda sina fingrar istället. Banjo musik kännetecknas av en distinkt "rinky-Tingeling" ljud, men det finns ett antal olika spelstilar för traditionella banjo, beroende på musikstil och den utbildning som musiker har fått.

Fyra varianter string banjo omfattar tenor banjo, som har en kortare hals och ett annat tuning än en traditionell banjo. Tenor Banjos används ofta i irländsk musik och dixieland band. Den plektrum banjo, en annan inkarnation, har en längre traditionell hals, och är utformad för att spelas med en enda val, som en gitarr. Musiker tenderar att Strum mer än plocka ackord med ett plektrum banjo, leder till en annan typ av ljud. Banjo har också hybridiseras med ett flertal instrument, inklusive bouzoukis, Ukuleler, mandoliner och gitarrer. Dessa varianter meld utmärkande ljudet av deras förälder instrument för ett unikt sound och resonans.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.