Vad är en Vocoder?

med ett namn skapas genom att kombinera röst och pulsgivare till en titel, en vocoder är en anordning som är utformad för att analysera tal och syntetisera det för kommunikation. Utvecklats som ett verktyg vid telekommunikation funktioner under 1930-talet var det huvudsakliga syftet med vocoder för att koda tal för massa överföring. Den dubbla funktion vocoder både tal analysator och en röst synthesizer möjliggjorde ett mer exakt sätt att kryptera ljud för sändningarna via radio. En vocoder fungerar på samma principer som bidrar till att skapa produktionen av den mänskliga rösten. Precis som ljudet skapas av öppna och stänga av stämbanden i stämbanden, sedan filtrera ljudet via näsa och svalg, arbetar vocoder på en princip om att producera ett ljud som anges som den grundläggande frekvensen. Frekvensen filtreras på ett sätt som ger en räckvidd på ljud att lyfta de subtila nyanserna av grundläggande frekvens, så att planen och tonen som produceras är tydliga och koncisa.

De tidigaste vocoders utvecklades som analoga apparater som kan sända på flera olika radiofrekvenser, med en rad bandpass filter. Inledande försök med begreppet voder eller vocoder började vid Bell Labs under 1928, med första patent 1935. Även om den ursprungliga funktion voders hade att göra med radiosändningar, var det bara en tidsfråga innan vocoders hittades använda privat typer av kommunikation som bra, särskilt säker militär kommunikation under andra världskriget.

tiden, att använda en vocoder spridning än vanlig radiokommunikation. Tidig utveckling i det nya mediet TV hittades värde i de grundläggande principerna bakom vocoder teknik och filmindustrin också funnit program som hjälp vid produktion av kompletterande produkter som kan användas för att främja nya utgåvor.

Under senare delen av den 20-talet började vocoder för att göra sin väg in i inspelningsstudion med ett antal populära artister. Istället för att förlita sig på rösten som en grundläggande komponent som matas in i vocoder användes musikinstrument istället. Den teknik som har samband med vocoder gått från analogt ljud produktion till de mer känsliga digitalt ljud, vilket bidrog till att göra vocoder ett perfekt val för att skapa ljudspår till filmer, tv, och öka leva scenframträdanden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.