Vad är en Tubax?

Tubax är både en grupp av omgjorda saxofoner först skapats av en tysk instrumentmakare vid namn Benedikt Eppelsheim under 1999, och i synnerhet ett Eb instrument med modern saxofon huvudgreppet, språkrör för en barytonsaxofon, och en rad en oktav under barytonsaxofon. Det är alltså likvärdig i intervallet till kontrabas saxofon i Eb, men undviker att sällan använt instrument tunga ton och brist på smidighet, även om Tubax också saknar kontrabas saxofon makt. Dess snävare bore innebär att mindre luft krävs och att det kan spela mjukt hela dess utbredningsområde.

Eppelsheim erbjuder också Tubax lägrade sig i Bb, eller, med andra ord en typ av subcontrabass saxofon. Ett mönster till en subcontrabass saxofon hade patenterats av Adolphe Sax, men han har aldrig skapat det. En arbetsgrupp modell av mätinstrumentet är nu BB Tubax låter fjärdedel under Eb Tubax, och en oktav under Bassaxofon. Det använder ett språkrör Bassaxofon, och på grund av att vikas fyra gånger istället för två, är det inte mycket längre än en barytonsax. Det är en C Tubax, men det är bara tillgänglig på beställning. Den Tubax i valfri knapp är ett införlivande av instrument. Liksom de andra saxofoner, är det skrivet från BB3 till F # 6 på en diskant personal. EB Tubax låter 2 oktaver och en stor sjätte lägre än den är skriven. BB Tubax ljud 3 oktaver och en stor sekund lägre. Alla typer av Tubax ha en extra nyckel Altissimo register, som ger ett utökat övre segmentet.

Noterad Tubax spelare omfatta Randy Emerick, Jay Easton, Scott Robinson, Thomas Zoller, och Fred Bayer. Thomas Zoller också har komponerat stycken för Tubax, liksom Andreas van Zoelen, Vinny Golia, Chaya Czernowin och Guy Barker. Och om du trodde kontrabas instrument inte var coola, kolla Tubax videos på MySpace och YouTube.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.