Vad är en Tuba?

del av mässing familj av instrument, är en tuba både en kategori av instrument, och en grupp av instrument i denna kategori. Kategorin tuba omfattar baryton, eufonium, och sousaphone, samt tuba korrekt. Räknas bland de tubor är Bb tenor tubor, F, Eb-och C-tubor och BBB (säger "double B-flat") och CC (säger "dubbel C") kontrabas tubor.

Moderna tubor är icke-införlivar instrument, samt C och BBB är vanligast i orkester-inställningar, på grund av deras mer bekvämt grepp. Ofta används för att utföra äldre repertoar, ursprungligen avsedda för andra bleckblåsinstrument, såsom Ofikleid-en föregångare till tuba mdash, eller Wagnertuba.

tuban roll som stödjande instrument är väl kända så vanliga, nämligen att det är lätt parodierade i barnens historia "Tubby tuban," där Tubby slutligen övertygar andra att han skulle tillåts spela en melodi i stället för att bara vara ansvariga för "oom-PAH. " Berättelsen om Tubby skrevs av George Kleinsinger och Paul Tripp 1941, inspirerad av kommentaren från en tubist som hade utfört en av sina pjäser.

Composers skriver för tuba måste ta hänsyn till den stora mängden andetag som krävs för att spela tuba. Fastän TUBABLÅSARE sitter fortfarande och spelar tuba är en mycket fysisk aktivitet, av denna anledning. Pausar att tillåta spelaren att andas är viktiga. Till skillnad från de andra bleckblåsinstrument, använder tuba sällan stänger, och när den gör, är det vanligen det raka stum som krävs. Den stumma är besvärligt, både för att infoga och ta bort och kompositörer måste ge tillräckligt med tid för utövande konstnär ska kunna göra det tyst. p

Tubor finns i konsert band, orkestrar, jazz, Dixieland, körer mässing, och kvintetter mässing. Repertoar för solo Tuba ingår Konsert i f-moll av Ralph Vaughan Williams, Divertimento för tuba och piano av Carson P. Cooman och Enchorial Landskap av Thomas L. Läs, och är vanligare idag än förut.

Famous tubists omfatta Roger Bobo, James Gourlay, Patrick Harrild, Patrick Sheridan, Sam Pilafian. Andra kända tubists är Jon Sass, Fran? OIS Thuillier, Sérgio Carolino och Harvey Phillips.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.