Vad är en Talk Box?

Med en historia som sträcker sig tillbaka till mitten av 20th Century, talas rutan en anordning som gör en musiker att ändra ljudet som produceras av ett musikinstrument. Bygger på samma princip som Sonovox, som utnyttjade halsen av en sångerska som medium för produktion av förändrade ljud genom högtalarna, de Talk Box deltar vanligtvis att använda en gitarr. I vissa fall, en Talk Box funktioner genom att ändra formen på munnen på enheten. Ibland förväxlas med en vocoder, har prata lådor fått vidsträckt användning både liveframträdanden och i en inspelningsstudio.

Ursprunget till Talk Box förstås i allmänhet börjar på 1940-talet och användes först i samband med en gitarr. I huvudsak var Talk Box en enkel effekt pedal som skulle vila på golvet nära performer. Plaströr skulle löpa från högtalaren på prata rutan ett horn högtalare som skulle placeras nära mynningen av performer. Generellt sett är röret fäst vid sidan av mikrofonen som används av sångaren. Ytterligare anslutningar låta enheten ansluta till en vanlig förstärkare. Ett enkelt av och på växeln kan den utövande att kontrollera Talk Box, som gör det möjligt att ändra ljudet av både röst och musikinstrument som helst. Eftersom användningen av elektriska gitarrer blev vanligare blev Talk Box ofta sätt att forma de ljud som produceras på ett sätt som gav toner en känsla av att reproducera ord. Detta fenomen av musikinstrument tala under en performance lagt ett nytt lager av kreativitet för artister, speciellt land och västerländska artister på 1960-talet och flera anmärkningsvärda rock och artister rulla under decenniet av 1970-talet. Som Talk Box blev mer av en krampa i inspelningsstudion, var det bara en tidsfråga innan de anordningar som blev en gemensam del av konserten utrustning som används av ett stort antal artister. Av 1980-talet var Talk Box fast etablerad som ett värdefullt kreativt verktyg för både studion och på scenen. Så vitt skilda genrer som revynummer och rap började plocka upp användningen av Talk Box, ytterligare förbättra rykte på enheten.

Även datateknik har kraftigt förändrat sättet att musik spelas i dag, fortsätter prata rutan för att vara anställd av många artister. Den Talk Box är ett utmärkt sätt att lägga till intressanta riff till musikaliska kompositioner, förbättra sång produceras av sångare inom en musikalisk grupp och i allmänhet lägga till ytterligare en faktor som bidrar till att göra en bra låt ännu bättre. I vissa föreställningar, är Sonovoxes och lådor prata både används för att producera ytterligare musikalisk lager, till glädje för publiken överallt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.