Vad är en Serenade?

Termen "Serenade" används för att hänvisa till flera olika typer av musikalisk komposition, från en sammansatt intim sång för en älskare till en orkesterverket. Många engelsktalande använder begreppet för att hänvisa till en sång som är komponerad och spelad för en älskare, visualisera en musiker stående under en närståendes fönster och sjöng en sång på kvällstimmarna. Många har romantiska föreningar med denna form av serenad, förståeligt, eftersom det innebär en hel del hängivenhet hos de inblandade musiker. Kärleken serenad verkar också vara den äldsta formen av serenad, och det verkar ha uppstått under medeltiden. Helst när någon är serenaded, komponerar musikern också pjäsen, och kombinerar det med ett instrument som en gitarr. Moderna musiker kan välja att spela bitar som är sammansatta av andra, medan personer som saknar musikaliska förmåga ibland försöker få in anda saker genom att hyra in musiker eller föra en stereo för att spela ett stycke gynnad musik.

I denna mening är en serenad ett musikstycke som är avsett att hedra en person och för att fira kärleken. Vissa människor tycker så högljudd och allmän visning av kärlek lite pinsamt, men andra mycket njuta av dem, om du funderar på serenading någon, kanske du vill göra en del efterforskningar i smyg för att se till att dina resultat kommer att bli väl mottagen. När du spelar en bit av din egen komposition, kan du också lägga till mer djup känsla till låten, anpassa det till den person du sjunga den för.

Under barocken började musiker att komponera stycken avsedda för några instrument och tänkt att ske utomhus. Många även sångare, och innehöll instrument som kan vara övermäktiga inomhus, såsom bleckblås. Baroque serenader innehöll flera rörelser, och ibland var iscensatt, berätta en historia genom musik i en stil som liknar opera.

I klassisk musik, är en serenad en bit lätt musik för en hel orkester och tänkt att ske inomhus. Liksom Baroque serenader, innehåller den klassiska serenad flera rörelser, och detta musikalisk form blev mycket populärt i Tyskland. Bland många andra, skrev Mozart ett antal serenader som fortsätter att ske idag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.