Vad är en Leotard?

En trikåer är en ombonad passande övning och prestanda plagg som täcker kroppen från axlarna till toppen av låren. Ett antal artister inklusive dansare, skridskoåkare is, akrobater och andra cirkusartister slitage leotards. 1980-talet var verkligen glansdagar i trikåer, som kommer in på popkulturen genom filmer och trender dans, och var populär övning bära under den tiden. Plagget finns i en mängd olika färger, och kan vara dekorerad för föreställningar med kontrasterande färg paneler, paljetter, strass och andra accenter. I balett, många danskompanier slitage standardiserade leotards, så att de inte stör publiken.

Många konsumenter har kunnat konstatera att en trikåer liknar en en kostym bit bad, och det var faktiskt inspirationen till modern trikåer. Plagget ritades av Jules Léotard, en fransk trapetsartist som utförts på 1800-talet. Under sin livstid, kallade han trikåer en Maillot , ett franskt ord som nu används för att hänvisa till en simmande kostym. I slutet av 1800-talet begreppet "trikåer" började ersätta "Maillot," till minne av plaggets uppfinnare. Plaggen blev populär för dansare i det tjugonde århundradet, när de insåg potentialen för den fria rörligheten som trikåer tillåter.

De flesta artister inte bär en trikåer ensam. På ett minimum, kommer en trikåer bäras med strumpbyxor, men det är vanligt att bära en tutu runt midjan samt att fördunkla ljumskarna och låren. För de flesta föreställningar, kommer en armless trikåer bäras, även trikåer företag tillverkar också leotards med halv eller full ärmar också. I repetition, många dansare bär leg warmers med leotards att förhindra muskelkramp och ömhet.

Det elastiska materialet i trikåer gör att passa väl till formen på bäraren. Av denna anledning bör försiktighet iakttas vid upprätthålla leotards att hålla materialet stretchig och i god form. De flesta leotards kommer med omsorg taggar som kommer detalj hur de ska hanteras, men som regel bör en trikåer vara handtvättas om möjligt, eller tvättas ut och in på en mjuk maskincykel för kallt. I båda fallen bör en trikåer hängas på tork, och om det är multi-colored, bör den bleka färgade avsnitten hängas över mörka att minimera färg blödning. Om trikåer har paljetter, metalliska ämnen, och andra liknande prydnader, borde det alltid handtvättas i kallt vatten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.