Vad är en Journalfilm?

dagarna före TV Network News, CNN, Fox News och Internet har många människor en stor del av deras värld nyheter från journalfilmerna på bio. En journalfilm var en sammanställning av berättelser Världen nyheter, både allvarliga och roliga, att olika filmstudior sammanställt och släppt sina filmer på biografer.

Pathe släpptes de allra första journalfilmerna 1911, och popularitet journalfilm snabbt populär. Även tyst gav journalfilmerna den lilla människan en inblick i livet utanför hans stadsgränsen. De flesta människor hade en radio och lyssnade på nationell och internationell nyhet, men journalfilmerna få dem att se nyheterna. Den journalfilm kan sägas vara föregångare till både nätet TV-nyheter och underhållningsprogram nyheter. Den första "ljudfilmen" journalfilm visades 1926, och efter det, producerade fem företag filmerna: Movietone Fox, Paramount, Universal, Warner-Pathe och Hearst Metrotone. När Jazzsångaren premiär 1929 och blev en bona fide hit, visar att framtiden för filmerna var bra, flera teatrar installerat ljud utrustning och kunde visa nyhetsfilmer med ljud, liksom. 1929 införde Fox en all-journalfilm teater i New York, och begreppet verkligen fångade den i Europa och Asien. Eftersom filmstudior var ansvariga för nyhetsfilmer "innehåll, lutande de ibland nyheterna, och ibland till och iscensatta händelser för sina kameror. Flera företag har gjort sig skyldiga till detta i första världskriget Men många av de fotografer och reportrar var ärliga journalister och kom undan med otroliga filmer av historiska händelser. Flesta ansåg att Paramount hade den mest balanserade nyhetsfilmer, medan Hearst-Metrotone, släpptes av MGM, ansågs mest lutande.

Den journalfilm har en viktig plats i historien om bildjournalistik, och även som ett historiskt arkiv. Innan nätverk nyhetsreportrar hade videokameror på slagfältet var journalfilmerna reportrar i Foxholes, filmar film som registreras korrekt historia. Var annars kan den genomsnittliga personen se filmer av sådana händelser som kröningen av Englands kung George VI eller undertecknandet av Japans kapitulation på däck av USS Missouri? Vi anser att det är vanligt nu, men 75 år sedan, det var fantastiskt. När den sista Universal journalfilmerna släpptes 1967, var det verkligen slutet på en epok i filmupplevelse.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.