Vad är en Effigy?

Ett porträtt är en avbildning av en person, klassiskt i form av en skulptur eller docka. Avbildningarna används för utsmyckning gravar och monument, och de kan också vara rituellt genomföras under parader, protester och andra ceremoniella tillfällen. De flesta människor länk avbildningarna med tanken på döden skiljer dem från vanliga skulpturer, och i vissa kulturer, ett porträtt har särskilt makaber föreningar. Den äldsta kända avbildningarna dag till cirka 2700 f Kr, då Egyptens härskare begravdes med naturlig storlek statyer av sig själva. Dessa statyer var tänkta att representera den person Entombed, se till att hans eller hennes själ hade en plats att bo. Bruket att skapa gravsten avbildningarna spridning och var vid ett tillfälle mycket vanliga, även om det har sedan minskat. En klassisk gravsten porträtt är i naturlig storlek, och beskrivs ofta i en halvliggande ställning, som om sova, även om vissa kan visas på knä i bön eller stående. Många gravsten avbildningarna är baserade på en dödsmask gjort i ansiktet av den avlidne, så i vissa fall deras ansikten ser lite kuslig. Vissa gravsten avbildningarna är mycket mindre, det är också möjligt att hitta byster, dödsmasker och andra former av avbildning av de döda som används som gravsten avbildningarna.

många exempel på grav avbildningarna återfinns i gamla kyrkor och kyrkogårdar över hela världen. Storbritanniens Westminster Abbey har en rad uppmärksammade avbildningarna som besökare ofta gillar att se föreställande brittiska monarker och andra kända personer i brittisk historia. Dessa avbildningarna innehåller ofta olika symboler som är kopplade till den person som under livet, såsom symboler för kontor och personens prestationer.

avbildas också spelar en särskild roll i vissa parader och politiska aktiviteter. Historiskt sett folk som har varit arg på deras regeringar har bränt framträdande statstjänstemän i avbild, vanligtvis efter att ha dockor som representerar dessa siffror genom gatan. Avbildningarna kan också hängas och symboliskt drunknade. I detta fall publiken normalt inte vill ha den berörda personen att verkligen dö, men de vill individen lämna kontoret.

p

avbildningarna är också ritualistically transporteras i begravning parader och parader som minnet av viktiga händelser i historien. På Guy Fawkes-dagen i Storbritannien till exempel, folk bära avbildningarna av Guy Fawkes genom gatorna och symboliskt förstöra dem för att fira foliering av Krutkonspirationen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.