Vad är en Cabasa?

En cabasa är ett slagverksinstrument som består av en rund hjul eller cylinder (vanligen av trä) som är en slinga med stålkula kedja. Det har normalt ett handtag, och instrumentet skakas att skapa ett ljud liknande det som görs med hjälp av borstar på en hög hatt cymbal. Cabasas används i en rad olika typer av latinamerikansk musik och är mest känd för sina lätt att särskilja ljud i bossa nova, en latinsk jazz stil som härrör från samba.

Inspirationen till att skapa cabasa är definitivt Afrikanska instrument kallades shekere. Detta var en urholkad kalebass över vilka pärlor var uppträdda på ett nät. När skakas, är ljudet mycket likt cabasa trots att det senare instrumentet har ett mer metalliskt ljud. Cabasas är också mer benägna att komma i rimlig standardstorlekar. Eftersom shekeres traditionellt är gjord av gourds, storlek och längd på handtaget beror mycket på hur stora jättepumpa växer. Den cabasa är ett instrument som är bra för början musiker. Liksom claves, kan en nybörjare snabbt att delta i det rytmiska element i en pjäs. Men där lärande rytm och timing, och hur du måste skaka för att sammanställa sina ljud, är en fråga om praxis. Även nybörjare kan lära sig delar av rytm, kan verklig slagverkare verkligen göra cabasa ljud underbara och skapa olika rytmiska effekter med det.

Några cabasas är patenterade. Detta gäller för LP Afuche ® Cabasa, som bildades ungefär fyra decennier sedan, med slagverkaren och musik specialist Martin Cohen. Hans mönster genom sälja mer än det någon annan typ av cabasas på marknaden och finns i flera olika storlekar. Stora och medelstora modellerna har en djupare, fylligare ljud och bead strängar kan manipuleras lättare med händerna för att skapa inte bara "skaka" ljud, men också många andra effekter.

>

Om du letar efter cabasas till försäljning, ni ser många rundade modeller. Dessa är i sanning, shekeres, och inte cabasas, om ett nät av pärlor omger en rundad topp. Båda är utmärkta instrument och modeller tillverkade av billigare material kan köpas för omkring $ 20-30 amerikanska dollar (USD). Större LP Afuche ® cabasa modeller tenderar att kosta ungefär $ 40 USD och är vanligtvis gjorda av kvalitet trä och metall.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.