Vad är en B-film?

En B-film är en film som görs på en relativt låg budget, jämfört med stora filmer. The B-movie genren är ganska varierande, med representanter från cheesy filmer science fiction till spända moderna thrillers, och vissa människor anser att termen "B-film" är kastas runt lite för löst. I varje fall borde många exempel på B-filmer vara lätt tillgänglig hos din lokala videobutiken, och ett antal moderna B-filmproducenter även släppa sitt arbete på nätet, som besökare kan ladda ner eller strömma sina filmer. "B" i "B-film" är en hänvisning till B-filmens traditionella platsen på en dubbel funktion tält. Ursprungligen utvecklades B-filmer för att ha något att fylla den andra platsen i en dubbel funktion, vilket gör teater kunder att känna sig som de skulle få sina pengar är värt. En B-film skulle göras med mindre kända skådespelare och betydligt mindre pengar, skapar en film som konsekvent skulle generera en avkastning på investeringen, tack vare att vara ihopkopplad med en stor spelfilm. I guldålder Hollywood, slog Hollywoodstudior samlad bokning handlar om teater, då teater var tvungna att köpa studion hela produktion för en säsong. Enligt samlad bokning, därför fick biografer eftertraktade funktionerna direkt tillsammans med B-filmer, med priser som i form av platta avgift eller en procentsats av den tar, beroende på film. Medan samlad bokning är inte längre lagligt, vissa studior fortsätta att manipulera teater till inköp av särskild uppsättningar av filmer i hopp om att generera maximala intäkter. Den dubbla funktionen traditionen började sjunka under 1950-talet, så filmerna blev längre , men B-film utstå. Begreppet kom att bli mer allmänt för att hänvisa till någon lågbudget-film, med B-filmer visas i en rad olika genrer bland westerns, science-fiction, thrillers, skräck, fantasy, exploatering och mysterium. The B-film kom att förknippas med en campy stil, trä skådespeleri och rå-apparater och kostymer, skapar ett mycket karakteristiskt utseende och känsla.

Många skådespelare fick sin start i B-filmer, medan andra fortsatte med att göra sin karriär i B-filmvärlden. B-filmer har också använts som Proving Ground för regissörer, producenter och andra personer som arbetar inom filmindustrin, och vissa till och med gick på att bli stora hits. Ett antal B-filmer har också uppnått kultklassiker status, med fans lockas till cheesiness av dessa filmer.

I dagens moderna, vissa människor hänvisar till lågbudget-filmer som saknar nykterhet oberoende filmer som B-filmer. Vissa människor faktiskt i hög grad trivs med att arbeta på sådana produkter, med en B-film som en möjlighet att vara dum och att ha en bra tid, även om sådana filmer kan också vara seriösa i sin egen rätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.