Vad är en Aquatint?

En aquatint är en typ av etsning vilket ger en distinkt varians toner som nästan ser ut som en akvarell målning. Tekniken för att göra aquatints utvecklades på 1600-talet, och denna teknik var mycket populär i den 18: e och 19-talen. En betydande producent av aquatints var Francisco Goya, en välkänd spansk gravör som var känd för att kunna göra mycket känslig, detaljerade, nyanserat aquatints.

Med Aquatint "kommer från det latinska aqua , som betyder "vatten" och tinta , för "färgade. "Det fina detaljer, flytande karaktär av ett välgjort Aquatint faktiskt likna en fin akvarell, men det finns flera olika metoder som kan användas för att skapa ett sortiment av olika stilar. I samtliga fall är en Aquatint består av mycket fint finkornig toner, snarare än i linje med etsningar och gravyrer. Att göra en Aquatint, täcker en konstnär en platta i ett granulat ämnet är känt som en grund, som ger fläckiga utseende på den färdiga produkten. Sedan han eller hon "slutar ut varje avsnitt av plattan som kommer att vara vit, innan doppa plattan i syra för att upprätta en grundläggande blek ton. Arbeta gradvis slutar konstnären ut mer och mer av plattan och doppar den upprepade gånger, skapa lager av skuggade områden som kommer att variera, beroende på hur länge varje region utsattes för syra.

Plåten har tillverkas, kan konstnären använda den för att skriva ut så många aquatints som han eller hon önskar. Klassiskt, har aquatints tagits fram med svart bläck, men andra färger kan säkert användas, och några artister hand-bläck sina tallrikar att skapa split fontäner i flera färger. Efter användning kan plattan gnuggas med olja och förpackas så att den motstår korrosion för användning på en annan dag, eller konstnären kan välja att förstöra plattan, vrider skriver i begränsade upplagor. Artister som spelar med Aquatint tekniker någon gång i karriären kan producera ett brett utbud av utseende och stilar. Till exempel kan en hög detaljnivå användas för att göra aquatints som ser nästan ut som fotografier eller artister kan välja att använda större kornade skäl för en mer splotchy, kantiga resonemang. Aquatinting kan också kombineras med andra etsning tekniker, konstnärer som gillar att blanda olika stilar till ett enda stycke.

Många konstskolor erbjuda undervisning i aquatinting, och människor som är intresserade av att lära sig tekniken kan även studera på konst centers och studior gemenskap. Eftersom aquatinting innebär användning av kemikalier, inklusive syra, instruktion rekommenderas innan stryka på en egen, för att se till att tekniken och korrekta säkerhetsåtgärder grundligt lärt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.