Vad är en Alphorn?

Alphorn är både ett annat namn för det särskilda instrumentet kallas Alpenhorn , ett pastoralt instrument från Alperna, liksom beteckningen på en grupp av vilka ibland kallas folk trumpeter. Instrument i Alphorn familjen eller med en tydlig likhet har använts sedan antiken för varningar och signalering. Bland de tidigaste exemplen på liknande instrument är väduren horn shofar används av israeliterna och trä didjeridu av australiska aboriginer. Även om namnet Alphorn har starka associationer till Schweiz, kan liknande instrument finns i Sverige, Ryssland, Rumänien, Tyskland och Ungern.

En sann Alphorn är av trä-om björk, körsbär, gran, gran, lind eller poppel-och fäst med bark, såsom näver, sockerrör, gut, eller rot material. Några horn har carving eller utveckla målade dekorationer. Klockan kan vara rak eller böjd. Det finns två typer av Alphorn språkrör: vissa är gjorda av trä, antingen formade i slutet av Alphorn organ eller snidade separat, eller kornett språkrör är ansluten till Alphorn kroppen. I dag, tjugo schweiziska företag tillverkar alphorns, med hjälp av bok eller plast för språkrör, och de är inställda med hjälp av elektronik. En Alphorn kan vara 4 till 12 meter långa (1. 2-3. 7 m. ). Grund av dess stora längd, i slutet av Alphorn ofta vilade på ett litet speciellt framtagen stå på marken. Den Alphorn spelas på samma sätt som bleckblås: planen kontrolleras av embouchure, och kan täcka upp till fyra oktaver. Den Alphorn producerar endast toner i sin harmonisk serie. Alphorns har en fyllig ton, något som liknar ett franskt horn.

Alphorn melodier refererade i slutet av Beethovens Pastoral Symphony och Brahms's Symfoni nr1 . Flera Alphorn concertos skrevs under nittonhundratalet, och inspelningar görs fortfarande i det tjugoförsta århundradet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.