Vad är damm Art?

Dust konst är en konstform som bara använder Gemensamma damm som uttrycksmedium. Damm, utomhus damm eller någon form av gängade detritus är potentiella material för damm Art. Verken kan vara två-eller tredimensionellt, bildar figurativt och abstrakta bilder.

Två-dimensionell damm konst görs med hjälp av olika verktyg, däribland fingrar, penslar och något vasst föremål som kan skapa former och linjer. Skuggning kan göras genom att skrapa bort damm att avslöja ytan under. Tillämpa olika tryck till områden med damm också hjälper till att ge en rad mörka och ljusa toner.

Texas damm konstnär Scott Wade har sagt att han kräver vanligen en till fyra timmar för att skapa ett färdigt verk. Smutsiga vindrutor är en av hans favorit ytor. Wade skicklighet gör att han kan skapa dammiga, detaljerade versioner av sådana berömda verk som Leonardo da Vincis "Mona Lisa" och Vincent van Goghs "Starry Night. " När de är avslutade, 2-D damm konst ofta kommer börjar förändras beroende på rådande förhållanden, och det kan vara allt från några minuter till flera dagar. Så småningom kommer utomhus verk damm konst sopas bort av vind och regn. Detta slags konst uppnår långt liv först när fotograferas.

Andra artister mögel massor av damm i sköra skulpturer. Brittiske konstnären Paul Hazelton vände damm i små representationer av objekt såsom mänskliga figurer, dödskallar eller insekter. Hazelton sa damm också tjänar ett metaforiskt syfte, ger antydningar om död och förruttnelse. Några av dessa verk är så små som ett par centimeter i längd och höjd, andra är långa nog att nå högt i tak.

Hazelton gäller vatten till damm för att göra det hålla ihop, därefter försiktigt torkar bit när skulptera arbetet är avslutat. Konstnären ingår också damm i multimediakvalitetsverk, låna en unik, nubby textur till tvådimensionella bilder. Han har använt damm kaninerna, arachnid lik och vägra samlas på möbler och lister fönster bygga stripig men tredimensionella objekt.

Dust konst skiljer sig från det som vanligen ses sidewalk konst, eftersom damm konst bygger på funna material. Sidewalk konstnärer ofta använder färgad krita eller pasteller, som båda är traditionella verktyg för att rita. Vissa konst butiker säljer även en slags krita särskilt avsedda för trottoaren. Städer som New York frown på trottoaren konst, ofta avfärdar det som en form av graffiti. Liksom de flesta damm konst är trottoar konst tillfälligt och så småningom syns bara i minnet och fotografier.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.