Vad är Yupo?

Yupo ® är en typ av syntetiskt papper tillverkat av polypropen av Yupo företaget. Papperet har olika fördelar och nackdelar jämfört med konventionella trädbaserade papper. Företaget har arbetat med syntetiskt papper produkter sedan 1970-talet. Yupo ® kan beställas direkt genom företaget, eller från en av ett nätverk av distributörer. Ett begränsat antal butiker konst leverans utför också Yupo ®.

Enligt Yupo företaget är pappersindustrin resistent mot tårar, fläckar, kemikalier och vatten. Det är också mycket tåligt, vilket gör den väl lämpad för applikationer där en produkt kommer att se stora mängder av eventuellt missbruk under sin livstid. Hållbarhet hos Yupo ® är ett av de stora fördelarna av papperet, eftersom det bär mycket bättre än konventionella papper. Yupo ® används för att göra saker som wipeable restaurangmenyer, vattentät kartor och andra slitstarka trycksaker. Eftersom Yupo ® är tillverkad av plast, måste speciella bläck som används för utskrift på det. Det är inte heller säkert att använda i kopiatorer, faxar och laserskrivare, eftersom den är känslig för värmeskador. Det kan skrivas på med en konventionell offset press, så länge som pressen inte genererar hög värme under tryckprocessen. Vissa artister använder också Yupo ®, eftersom papperet skapar en distinkt och ibland önskat utseende, särskilt för akvarell. är pappersindustrin avsedd att pH-neutral och har en jämn, blank yta. Huvudsak är Yupo ® en paintable skikt av plast, speciellt färdig med kemikalier som gör det möjligt att absorbera bläck. Tryckprocessen kan störas av saker som olja och smuts, så det är viktigt att hålla Yupo ® rena före användningen. Som många andra plaster är Yupo ® kan vara återvinningsbart, även om inte alla återvinningsanläggningar kommer att hantera produkten. Kolla med din lokala återvinningscentral innan kasta saker Yupo ®, som föroreningar i ett parti om återvinning kan leda företaget att kasta ut den, snarare än bearbeta den. Papperet substitut kan också förbrännas i en hög temperatur och berikat syremiljö. Om brände rent, genererar Yupo ® inte mycket föroreningar.

Många visa Yupo ® som ett miljövänligt alternativ till papper, eftersom det inte görs från träd. Företaget försöker också tillverka papper på ett miljövänligt sätt. Dessutom kan Yupo ® skrivas om med hjälp av en vattenlöst process, som minskar föroreningar och slöseri med vatten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.