Vad är Typografi?

Typografi hänvisar till placeringen av text på en sida, och visas i en eller annan form i alla fall av skriftlig kommunikation. Beroende på syftet kan typografi användas för optimal läsbarhet, effekt, eller ett konstnärligt uttalande. Vissa grafiska designers arbetar helt i text, och studera typografi utsträckning medan de perfekta sin konst. Kvalitet typografi kan göra stor skillnad i kommunikationen, eftersom det kan påverka hur läsaren ser och känner om det ämne som diskuteras.

På den mest grundläggande, typografi är en kombination av teckensnitt, storlek, avstånd och färg. Exempelvis wiseGEEK artiklar använda en tydlig sans serif-typsnitt i en måttlig storlek samt vara placerade på skärmen för maximal läsbarhet. Texten är svart på en ljus bakgrund, ytterligare förbättra läsbarheten, och länkar i texten stå ut eftersom de är betonade, och i en annan färg. Det övergripande syftet bakom typografi i artikeln är att tydligt kommunicera skriftlig information till en läsare.

Så är också fallet med typografi i tidningar, böcker och andra informationskällor. Newspaper typografi är en noga avvägd konstform, som sättare av tidningen måste kunna passas in önskad text i viss sida begränsningar. Tidningen personal måste också fatta beslut om dimensionering för rubriker, och placering av materialet på sidan. Nästa gång du ser en fysisk tidningen undersöka typografi närmare, och se om du kan observera mönster i vägen artiklar och bilder läggs ut på sidan. Du bör ha möjlighet att omedelbart skilja de ledande artikel, till exempel, som det ska omedelbart dra ögat. kan dock typografi också upphöjdes till en konstform. De bästa exemplen på hög konstnärlig typografi finns i reklam design. Till exempel, de flesta konsumenter förknippar särskilt typsnitt med vissa märkesvaror, eftersom reklamkampanjen featured särskiljande användning av dessa typsnitt. The team bakom reklamkampanjen gjort en rad design roughs som troligen innehöll en mängd olika teckensnitt, så att designers och företagsledare kunde besluta om ett mönster som bäst representerade företaget.

Speciellt i modern konst, typografi används också för att uttrycka en konstnärlig uttalande. Kända verk av modern konst ofta inkluderar användning av texten som ett visuellt medium, ibland ensam och ibland med bild. Teckensnitt, teckenmellanrum och färg är viktiga faktorer för maximal visuell effekt. Små förändringar i typografi kan radikalt förändra utseendet och känslan på en pjäs, och flera datorer grafiskt program som gör det lättare för designers att ändra sina typografi till perfektion. Klassisk typografi, med hjälp av Movable Type och en press, krävs ett öga för detaljer och en förmåga att extrapolera den slutliga utseende pjäs från begränsad visuell information.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.