Vad är Technicolor?

Technicolor ® är en patenterad process för att skapa livfulla färger filmer från vad som egentligen är svartvit film lager genom att kombinera två eller tre separata band av exponerade filmen tonade med särskilda färgämnen. Technicolor ® är ett mycket arbetsintensiva och kostsam process som producerar hyperrealistiska färger bäst lämpade för större-än-livet filmer, såsom musikaler, pjäser period och epos. Technicolor ® används fortfarande ibland i moderna filmer för att ge dem samma visuella kvalitet som eran de föreställer. Eftersom de tekniska aspekterna av Technicolor ® är lite komplicerat, kommer detta att vara ett speciellt kort och enkel wiseGEEK behandling. Såvida du inte är bekräftad film technophile med ett brinnande intresse för färg timing och färg processer imbibation, bör denna artikel täcker det väsentliga i Technicolor ® processen.

Många människor antar att filmrulle inte kom fram på scenen fram till 1930-talet, men det fanns ett antal stumfilmer som brutits antingen för hand eller bearbetas med hjälp av den allra första Technicolor ® två-strip teknik. Det Technicolor ® bolaget grundades 1915, och den första stumfilmer till huvudnummer i Technicolor processen ® släpptes 1922. På den tiden fanns det inget som heter färgfilm lager, så utmaningen var att hitta ett sätt att skapa realistiska filmrulle från svartvit film lager skott med single lens kamera. Vad Technicolor ® ingenjörer utvecklat var en beam-splitter, som skulle ta den ursprungliga bilden kommer genom kameralinsen och delas upp i två (senare tre) separata men lika bilder som skulle slå två olika band löper i en speciell Technicolor ® kamera. I de ursprungliga två-strip Technicolor ® processen, en filmremsan skulle ha ett rött filter placeras mellan den och den beam-splitter, medan den andra filmremsan skulle ha ett grönt filter. Detta innebar att den "röda" filmremsor och "gröna" filmremsor fortfarande skulle vara svart och vitt med blotta ögat, men alla skulle ha olika nyanser av grått som motsvarade spektrum av röda, gula och blå färger.

När dessa remsor av filtrerad svartvit film har utvecklats i negativ, skulle de behandlas med dye-mättade film bestånd gjorda av en form av gelatin. Den Technicolor ® processen liknar hur tidningar produceras färg serier. En röd-tonade filmremsan skulle vara cementerad till en grön-tonade filmremsor och båda skulle placeras över den ursprungliga svarta och vita arkivfilmer. När det starka ljuset från en Technicolor ® projektor genomgått alla tre lager, resultatet var en färgfilm med relativt realistiska hudtoner och bakgrunder. har förbättrats Technicolor ®-processen under 1930-talet med tillägg av tredjedel gul-filtreras filmremsor. Många av de mest fått musikaler och kostym dramer från 1930-talet filmades med hjälp av Technicolor processen. Kanske de två mest anmärkningsvärda filmer som dragit nytta av Technicolor processen var borta With The Wind och The Wizard of Oz . The Wizard of Oz var särskilt minnesvärd för halva historia konvertering från sepia-toned svart och vitt bländande Technicolor.

Technicolor ® fortsatte att vara en lönsam process för dess skapare hela 1940-talet och 1950-talet. På 1960-talet var dock många studios använder färgfilm bestånd behandlas av en rival Technicolor ®, George Eastman Company. Technicolor ® led också på marknaden, eftersom det var mycket arbetsintensiva och mycket dyrare än Eastman processen. Technicolor ® filmer ansågs vara överlägsen när det gäller färgmättnad och arkivering kvalitet, men studion kan producera och marknadsföra många fler Eastman-bearbetats filmer på den tid det tog att avsluta en enda Technicolor ® film.

Det Technicolor ® Företaget är fortfarande i framkallningsutrustning verksamheten, men själva Technicolor processen används sällan i vanliga filmer. Många företag har stoppat produktionen på nödvändiga färgämnen och modern färg framkallningsutrustning tekniker har gjort den Technicolor ® processen stor del föråldrade. Ett fåtal stora Hollywood filmer har bearbetats i den ursprungliga Technicolor ® processen, exempelvis på 1940-baserade filmer The Aviator och Pearl Harbor , men det ursprungliga Technicolor ® processen är i allmänhet användas som en ny effekt, inte en vanlig metod för färgfilm bearbetning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.