Vad är Scrimshaw?

Scrimshaw hänvisar till en typ av handgjorda hantverk skapas genom carving tänder och ben från valar och andra marina däggdjur. Det skapades traditionellt av sjömän under brinnande valfångst i 19th century, men Scrimshaw kan också skapas av hobbyister. Den som gör Scrimshaw kallas scrimshander . De tidigaste Scrimshaw bestod av verktyg för användning ombord. Överflödet av valprodukter ben och tänder på en valfångst fartyg, i kombination med betydande ledig tid för fångstmän, som hade något arbete att göra på natten, har skapat den perfekta miljön för konst Scrimshaw uppstå. Whale ben är också relativt lätt material att arbeta med.

Scrimshanders började snart crafting mer konstnärligt bitar, antingen för eget bruk eller till försäljning på marknaden. Mest Scrimshaw är helt enkelt dekorativt och bevarar formen på tand eller ben, medan ytan är täckt med carving och bokstäver. Den första delen av Scrimshaw passar denna beskrivning är från 1817 och erbjuder en berättelse som beskriver var och när valen den kom från var fångad. Liksom mycket Scrimshaw, är det anonym. Valfångst och andra nautiska scener, naturligtvis, är ett populärt ämne bland Scrimshaw, men även andra mönster ses ofta också. Scrimshaw kan också ske i form av verktyg, leksaker eller smycken. Tillverkning av Scrimshaw snabbt trappas ned bruket av valfångst minskade och förbudet mot kommersiell valfångst på 1980-talet förebådade slutet av traditionella Scrimshaw . Men vissa konsthantverkare gör fortfarande Scrimshaw använda material utom ben. Original Scrimshaw är mycket värdefullt, och många museer har Scrimshaw samlingar. Den Nantucket Valfångst Museum och New Bedford valfångstkommissionen Museum i Massachusetts, Kendall valfångstkommissionen Museum i Connecticut, och Hull Sjöfartsmuseet i Kingston upon Hull, England alla håll imponerande samlingar av Scrimshaw, men många andra museer har mindre samlingar.

I USA, får modern Scrimshaw göras med pre-embargo ivory , som trädde i landet innan sanktionerna trädde i kraft. Andra populära materialet ingår flodhäst elfenben från flodhästar som har avlivats av andra orsaker, fossil elfenben från mastodons och gamla valross, hovar-vilket djur skjul årligen, och mutter handflatan eller "vegetabiliskt elfenben. "Den här typen av Scrimshaw kallas ibland fakeshaw , men det är det enda möjliga och miljövänligt sätt att bedriva den konstform.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.