Vad är Samba?

Samba är en livlig dans som består av en kombination av andra danser med sydamerikanska rytmer. SAMBA inspirerades av lundu, en afrikansk dans som liknar den spanska Fandango. SAMBA är känd för sitt knä och höft rörelser samt dess rytmiska promenad, studsar på trampdynan och vidöppna armar.

Samba är förknippad med Brasiliens Rio Carnival och dess många Escolas de samba eller samba skolor. År 1917 blev samba första en del av Rio Carnival. Samba dräkter ofta färgrikt förskönade bikinis bäras med extravagant befjädrade headpieces. Den samba började som musik för Brasiliens arbetarklassen, i motsats till bossa-nova som det delvis inspirerad. Den bossa-nova blandas ljuden från Samba med jazz-liknande ljud och blev populär med Rio de Janeiro's exklusiva strand samhällen. Den samba, å andra sidan, var populär i slummen i Rio de Janeiro.

Den samba dans, eller gå Samba som det ibland kallas, är baserad på en studsande steg som använder trampdynan. Ansträngningar måste vidtas för att ta steget smidigt och inte ryckig. Lämplig transport av knäna är också viktigt som utseendet på samba är flytande och rytmisk. volta är samba rörlighet ökat över med knäet studsa, medan botatogo är en av de gående rör sig och omfattar steg som ersättare riktning. Sambas ha en blandning av gående åtgärder och åtgärder ske på ett ställe och är också kännetecknas av vitt spridda vapen.

Den conga, mesemba och Carioca är bara några av de många olika typer av Sambas. Skillnaderna mellan dem är inte lika påtagliga som likheterna eftersom de alla dansade i samma tempo. Europeiska och nordamerikanska versionen av Samba har ofta vals steg ingår.

SAMBA tempo är 50 åtgärder för en minut, eller 100 slag per minut. Samba dansa sker i tre steg på två takter av musik, som är trefaldig tid. Madonnas "La Isla Bonita" innehåller musik samba dans.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.