Vad är Rococo art?

Rococo konst är konst som produceras i rokokostil, en stil konstnärliga uttryck som uppstod i Frankrike i början 18th century; folk också hänvisa till detta som "fransk stil" konst, i en hänvisning till sin nation av ursprung. Rokoko konst och arkitektur kännetecknas av mycket utsmyckade, fantasifulla teman och ett ljus luft som anger detta arbete förutom tidigare bitar som under barocken, som var både vackra och tunga. Rokoko konst gav vika för den neo-klassiska skolan, och många kritiker av den skolan avvisade rokoko konst som oseriöst arbete utan djup, vilket förklarar varför en del människor använder "Rokoko" som ett nedsättande ord för lättsinniga konst och arkitektur idag.

Ordet är en kappsäck av ROCAILLE , det franska ordet för "skal" och Barocco , det italienska ordet för "barock. " Rokoko konstverk kännetecknas av mycket snirkliga kurvor och skal-liknande former på en mängd olika skalor från balsalar till sida tabeller. Rococo konst också normalt omfattar utarbeta lövverk, djurfigurer, rullar och fantasifulla designelement. I bjärt kontrast med de mörka, tunga färger barockkonst, rokoko konst och arkitektur som visas mycket pasteller, förgyllning och andra faktorer som gjorde verk från denna period mycket ljus och Lacy.

Liksom de flesta skolor för konst, har rokoko glödande fans liksom die-hard belackare. Belackare ofta avvisa rokoko konst som är lätt och luftigt, utan djup eller struktur, trots att detta är klart vederläggs av komplexiteten i barock hus, vilket framhävs otroligt detaljerade och vackra inredning. Liksom konst från tidigare perioder, integrerar rokoko konst många symboliska växter, djur och teman, som någon som tar sig tid att noggrant granska Rococo art kommer att lära sig.

Medan rokoko sitt ursprung i Frankrike, sprida det till andra delar Europa, och antogs med stor entusiasm i Tyskland, där några utmärkta exempel på Rococo konst och arkitektur kan hittas idag. Många religiösa strukturer ingår rokoko element i sin arkitektur också. Den lekfulla konst och design som särskiljer rokoko konst användes ofta i mindre skala, i saker som enskilda delar av möbler och målningar.

Den blomstrande av rokoko var kort, eftersom social kritiker pekade på rokoko konsten som ett exempel på den allmänna degeneration av konst och samhälle. Ju mer stadgad neo-klassisk stil säkert integrerad Rokoko delar är det emellertid, och i vissa delar av Europa Rococo mode uthärdat i slutet av 1800-talet, särskilt i England.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.