Vad är Papyrus?

Papyrus är en grov form av papper som är gjort med stjälkar av papyrus anläggningen, en vass hemma i Medelhavsområdet. Papyrus har utvecklats av de gamla egyptierna, som lät tekniken att sprida sig till andra delar av Medelhavet, där scenen för att utveckla andra flexibla skrivmaterial såsom pergament, och så småningom modern papper. Tack vare Egypten unika klimat är det möjligt att hitta gammal papyrus som kan användas för att lära sig mer om egyptiska kulturen. Innan utvecklingen av papper, skriftlig dokumentation hölls på lera, vax eller stentavlor . Dessa tabletter skulle ha varit besvärligt att använda och transport, och de tog också upp ett stort utrymme. När papyrus utvecklades revolutionerade egyptierna bokföring och tillgängligheten till det skrivna ordet, vilket gör det möjligt att föra omfattande register över en mängd olika ämnen. Att kunna undersöka dessa uppgifter har varit en stor bok om arkeologer, som har använt papyrus att lära sig om egyptisk konst, handel, religion och andra aspekter av den egyptiska kulturen. Att göra papyrus, stjälkar av vassen är urlakade i vatten och sedan slagen att dela vassen. Efter att ha blivit misshandlad, är vassen överlagras över varandra i två lager som går i rät vinkel mot varandra, och sedan pressas och torkas. Som papyrus torkar, det skikt dra ihop, skapar en ganska stark, vilket slitstarkt papper var polerat traditionellt med stenar för att göra ytan lättare att skriva om.

Egyptierna lagras deras papyrus i form av rullar, fästa bitar av papper för speciellt långa dokument. I den extremt torra, varma klimatet i Egypten, har dessa rullar är förbluffande välbevarad, med många bevarade exemplen på detta avslöjats av historiker. Tyvärr, i fuktigare klimat, papyrus börjar ruttna och falla sönder, och oräkneliga antal papyrusrullar förstördes då scrollar flyttades till Europa, många andra har förstörts när papyrus brann i fireboxes av ånga tåg från engelska kolonisterna i 19th century . Idag är samlingar av papyrus som lagras i noga klimat-kontrollerade områden för att minska risken för skador.

För människor som känner till modern papper, grova textur papyrus skulle tar ett tag att vänja två. Flera företag gör äkta papyrus, huvudsakligen som en nyhet, och några integrera papyrus fibrer i sina papper för en exotism utan olägenheter i äkta papyrus.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.