Vad är Ormolu?

Ormolu, även kallad mark guld, är en beläggning sätta på ett objekt för att imitera utseendet av guld. Historiskt Detta avser en beläggning på brons eller mässing objekt som endast uppnås genom en farlig process som kallas kvicksilver förgyllning. I moderna användning är MUSIVGULD användas för förgyllda föremål, men sant bitar är sällsynta. I början 18th century, uppnås barock och rokoko stilar design popularitet bland de kungliga och adliga klasser i Europa, särskilt i Frankrike och England. Rokoko design i synnerhet bygger på mycket detaljerade utsmyckningar, vilket ibland leder förtalare att hänvisa till det som barock blivit galna. Till skillnad från tidig utforma formulär, där utsmyckning sågs som ett tillbehör till arkitektur, vände rokoko processen runt, med arkitektur uppfyller nyckfullt, asymmetriska och dekorerade design. En av hörnstenarna i rörelsen var tillbedjan för extremt detaljerade guld eller förgyllda dekorationer. I Frankrike, sällsynthet guld bly och populariteten för Rococo leda till uppfinningen av guld hybrider, bland annat genom att blanda guld med kvicksilver pasta. Namnet, förgyllningen kommer från den franska ord eller molu , som betyder mosade guld. För att kompensera för bristen på lättillgänglig guld källor, blev MUSIVGULD mycket populär i hela Europa. Den process som används för att skapa MUSIVGULD innebar en extremt farlig metod. För kvicksilver förgylla eller brand gille, ett föremål, guld, kvicksilver mix tillämpades på en mässing eller brons montera, och sedan upphettas tills kvicksilver förångas. När svalnat, skulle förgyllningen lämna bara guld bakom, stadigt fästad vid fästet. Tyvärr är inandning av kvicksilver rök otroligt giftiga, som leder till död mest MUSIVGULD konsthantverkare från 40 års ålder.

Jacques Caffieri var en av de mest kända franska designers att använda processen. Redan känt som ett brons skulptör, antog Caffieri det nya formatet så otrolig framgång. Mycket av hans arbete var skapad för Louis XV och den kungliga familjen. En av hans mest kända MUSIVGULD bitar är en toalett byggs för kungens Versailles sängkammare. År 1740 erhöll Caffieri hustru ett kungligt tillstånd att förgylla och kasta brons i samma verkstad, som utökade sin kapacitet. hela Frankrike och stora delar av Europa, användes MUSIVGULD på möbler och skulpturer. Som Rococo stilar gav vika för den förenklade neoklassiska form minskade popularitet kraftigt. Av 1830, på grund av trendförändringarna och faran av processen, giftiga metoder för att skapa förgylld föll ur modet. Förgyllning vaxade och avtog i popularitet under de följande två århundradena, men andra, skapades säkrare metoder för att uppnå den önskvärda guld beläggning.

Idag är sant MUSIVGULD sällsynt och uppskattad av samlare. Museer som visar världen autentiska bitar i bildskärmar av den 17-18th stil och design Trots det är verkligen söt att se på när välbevarade, är det svårt att undgå skuggan av dödsfallen orsakats av kvicksilver bränning, och okunnighet som gjorde att processen att existera över ett århundrade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.