Vad är Neon Art?

Neon Art är ett relativt nytt media använder neonljus att skapa visuellt stimulerande former av konst, som ofta innehåller rörelse och interaktivitet. Som genre är på Neon Art fortfarande växer fram med ny teknik och teknologi skapar nya möjligheter varje år.

Neon är ett av ädelgaser, har ett antal egenskaper gemensamt med de andra gaser : argon, krypton, xenon och radon. Av dessa är endast neon och argon som vanligen används i Neon Art. När en ädelgas bombarderas med elektroner genom att köra en elektrisk ström genom den, är dess atomer lossna från sin omloppsbana. Eftersom atomerna absorberar elektroner, det resulterande energi som avger ljus.

Neon avger rött ljus, medan argon blandat med lite av kvicksilver avger en djup blått ljus. Dessa är de två bas färger som används i Neon Art, men andra färger kan ske antingen genom att baka fluorescerande pulvret i glasrör eller genom att använda färgat glas. På detta sätt kan ett brett spektrum av färger uppnås i neon konst, inklusive olika nyanser av rött och blått, rik gröna och gula, och rent vita. När du skapar neon konst, de flesta konstnärer böja glas Freehand, medan vissa lita på de typer av mallar som ofta används neonskylt göra. Glas är böjt genom att fastställa den över en hög temperatur eld och rulla den fram och tillbaka samtidigt som du drar det till önskad form.

År 1981 blev Museum of Neon Art (Mona) i Los Angeles den första museum i världen att specialisera sig på verk Neon Art. Hittills har de visat arbete mer än fyra hundra konstnärer och fått stort beröm. Samt driver ett museum erbjuder MONA även klasser i inledningen neon utformningen och teknik, undervisas av personalen vid museet och konstnärer som är bosatta.

Neon Art tar två huvudformer. I den första, neon slangar är den enda media i bitar. Ofta är dessa bitar likna traditionella neonskyltar, med några små budskap till som en form av konstnärligt uttryck.

Övriga tider arbetet kan vara fritt formulerad, utan någon narrativ struktur som helst, som uttrycker sig genom de mjuka kurvorna och livfulla färger neon belysning inbjuder till. Annan typ av Neon Art utnyttjar NEONLJUS kombination med traditionella medier, eller med föremål från vardagslivet. Denna typ av Neon Art tenderar mer mot politiskt uttalande än Neon Art som fokuserar enbart på färg och form i neon, och har producerat några verk som har rönt stora kritisk beröm.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.