Vad är Naruto?

Naruto Uzumaki är namnet på en ung ninja figur skapad av japansk författare och illustratör Masashi Kishimoto. Tecknet infördes först i en manga-serie som gick på att bli en av de bäst säljande i sin genre. Den första i serien publicerades 1999. Naruto serien anpassades senare för anime och sändes för första gången i USA 2005 på Cartoon Network. Den blonda hår och blå ögon Naruto föddes när en kraftfull ninja, Yondaime kämpade en demon räv. Yondaime triumferade och fångade demonen räv i kroppen av en människa, som växte upp till Naruto. När serien börjar, Naruto är 12 år gammal och bor i en by som heter Konohagakure. På grund av byborna rädsla och avsky för den demon som bor i honom, är Naruto fast besluten att bli den bästa och mäktigaste ninja i sin by. Mer än så är han fast besluten att uppnå ledande ställning och vinna bybornas respekt och kärlek.

Trots att utfrysta av byborna han längtar efter att leva bland och bly förblir Naruto utåtriktad och glad. Han lyckas vinna vänskap andra ninjorna i och utanför sin by och skapar en nära band med en karl ninja i synnerhet, en ninja som heter Sasuke Uchiha. När Naruto syftar till att visa sitt sanna värde, det uppgift är långt ifrån enkelt. Naruto är testat många gånger och oavsett hur hårt de svårigheter han står inför är han inte sluta.

Umino Iruka blir Naruto lärare. Första gången Naruto blev bemött med respekt var i sitt förhållande till Iruka. Läraren blev en stark fadersfigur för de unga ninja.

Naruto är känd för sin impetuousness. Han rusar in i svåra situationer innan stanna upp och tänka igenom det, men det som räddar honom är hans duktighet. Demonen Fox som lever inuti Naruto finns också som kan hjälpa honom i nödens tider. Till exempel har de demon en kraftfull förmåga att läka.

Naruto skapare, Masashi Kishimoto, född 1974 i Okayama, Japan. Han började dra i sin ungdom, men tvivlade han hade nog talang för att lyckas. Hans första manga inlaga hade titeln Karakuri .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.