Vad är Monofoni?

Definitionen av Monofoni sjungs eller spelas tonerna i musik som inte har en harmonisk komponent. Istället är en enda melodi eller sång avsnitt. Vissa experter menar att Monofoni också kan sjungas melodier i olika oktaver, med flera röster så länge noterar förbli exakt densamma. Detta är fallet med vissa Gregorian Chants. En annan definition av Monofoni är att det är en del av ett musikstycke där en enda ton kan hållas ensamma. Detta kan antingen spelas eller sjungas, och flera olika instrument kan hålla samma ton. I denna definition noteringen, vare spelas av en musiker eller många, måste vara det enda ljud vid denna tidpunkt i musikstycke. Den sedan länge anteckning i en opera utan harmoniska ackompanjemanget är Monofoni. Förutom Gregorian Chants, många former av ramsor utställning Monofoni. Den bysantinska Chant och Ambrosian chant är monofoniska. Plainchant eller Plainsong, där röster sjunga unisont, utvecklades tidigt i områden i Italien, Irland, Frankrike och Spanien. Trubadur låtar av medeltiden fanns också Monofoni. Som medeltidens slut, och med införandet av många fler former av världslig musik, intresset skapar harmoni blev mer uttalad, och många former av Monofoni dog igen.

västerländsk musik inte innehar endast exempel på Monofoni. Indisk musik kallade Ragas är sånger som kan användas under Kundaliniyoga att engagera chi eller kroppens energikällor. Detta är faktiskt en form av musikalisk terapi, långa föregick användning av musikaliska terapi i modern psykologi. Liksom många av de kristna sånger, Ragas åberopa de heliga.

är några former av Monofoni praktiserat regelbundet i hela världen. Detta är oftast det sätt som små barn i kör får lära sig att sjunga. Faktiskt första gången en förälder sjunger en baby en sång a cappella, kanske "Imse Vimse Spindel," barnet införs för att Monofoni. Körer för mycket små barn fokuserar ofta på alla barn som sjunger unisont, eftersom de är att lära barn att sjunga i takt. Ackompanjemang av körer små barn är ofta samma melodi som spelas på piano utan harmoniska delar, varför det är sant Monofoni.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.