Vad är Mobiles?

Mobiles är dinglande skulpturer som hänger som dekoration, konst, eller ett pedagogiskt verktyg. De flesta människor är bekanta med baby mobiler att hänga över spjälsängar, spela musik, rotera, och ger ett barn något att fokusera på. Ändå mobiler kan också vara projekt för barn i skolåldern som tillåter dem att representera en familjeutflykt, favoritbok, eller vetenskap koncept. Alexander Calder förhöjda den mobila form av höga konst med sina överdimensionerade skulpturer utformade för utanför utrymmen eller solarier.

Generellt mobiler är grupper av tillfälligt, tredimensionella objekt som har flera mindre objekt, såsom snäckor eller uppstoppade djur, hängande från spröjsar. En prototypiska mobil skulle ha en viktig sträng som flera horisontella stöd är bundna. Sedan ett antal objekt är knutna till dessa hängslen, oftast på olika höjd. Utöver detta enkla definition kan dekoration vara liten, tung, delikat, lekfull, genomskinliga, musik, eller informativ. Den vanligaste typen av mobiler införs i ditt hem under en baby shower. Denna enhet är avsedd att hänga över barnets säng, KORGVAGGA, Rocker, eller bilbarnstol. Med batterier, dessa plast mobiler rotera och spela vaggvisor och ramsor. De är avsedda att lindra kinkiga barn och underhålla deras utveckling av hjärnan som hon eller han förbättrar möjligheten att visuellt fokus, förstå färg och höra melodier. Som ett barn somnar, de lugnade av musiken, men om de vaknar oväntat, att de har något intressant att se på, såsom block, djur, eller enkla former i primärfärger.

Barn sätta Hem andra mobiler som del av en utmanande, konstnärliga projekt. Kanske hon har studerat det gamla Egypten och skapat en mobil som bildat en mumie, pyramid, skarabé skalbagge, och bläddrar i papyrus. Eller, behövde han för att illustrera olika stadier av metamorfos till en fjäril. Så varje element är ett hål teckning av en larv, larv, puppa och fjäril. Tematiskt, vi utgår ifrån de olika objekten i en mobil har något gemensamt som de vänder sig och fladdrar i vinden.

är Alexander Calder känd för sina abstrakta, sirliga , svängande mobiler. De flesta är stora nog att ta upp ett rum eller en hel museets lobby. Deras svepande bågar ansluta ekologisk, amöba-liknande former, oftast i ljusa eller enkla färger som rött, vitt, blått, gult och svart. De tenderar att sakta rotera eller motvikt sig så de är i ständig rörelse, även bort från vinden. Calder inspirerad av kinetiska skulpturer med expert mekanik och teknik. Vissa personer beskriver dem som planeter i omloppsbana, lämnar höst på att ramla ner ett träd, eller elektroner snurrar runt en kärna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.