Vad är Millefiori?

Millefiori betyder "tusen blommor" på italienska och är namnet på den typ av Murano glas fyllda med blommönster. Murano glas är gamla venetianska glas som fått sitt namn från en gammal glas gör regionen i Italien. Den Millefiori teknik används ofta för pärlor och smycken att göra.

Processen att skapa Millefiori börjar med muranoglas formats till stavar. Stavarna består av bitar av smält glas i en mängd olika färger. De små fläckar av färg form ofta många flower-liknande mönster i glaset och det är därför det kallas att "tusen blommor. "Den mönstrade glaset läggs sedan i formar så att ytterligare ett lager av glas bildas.

Två glas beslutsfattare varje dragning glaset när den går i motsatt riktning. Den drog glas bildar en lång stång. Efter kylning är glasstaven skuret så att mönstret visar genom varje bit. Varje bit av Millefiori Murano glas kallas murrine. är Murrines placeras i en form och uppvärmd göra smycken hängsmycken och andra föremål. Murrine Pendel inte tillverkades förrän 1968 då en ring av koppar användes som en form för många Millefiori hängsmycke former såsom kors, hjärtan och cirklar. Den murrine Millefiori berlocker är slipade för att förbättra deras detaljerade skönhet. P

Idag Millefiori tekniken används också med polymer lera för att skapa pärlor till smycken. Traditionella Murano glaspärlor, ofta kallad italienska Millefiori pärlor, är också populär för moderna smycken att göra. Båda typerna av mönstrade pärlor tenderar att se ut som om små blommor och andra detaljer har målat på dem, men så är inte fallet, eftersom den traditionella Millefiori metoden används. När det gäller polymer lera, är Millefiori ser skapats med hjälp av stavar av multi-färgad lera kallade käppar . De rören placeras på längden i en rulle av lera och därefter lera rulle är skuret för att visa mönstret.

Millefiori återfinns också i många objekt konstglas som vaser. Små lampskärmar och små skålar är också tillgängliga. Vissa artister kombinera Muranoglas tekniker med munblåsta glas tekniker för att skapa unika konstverk med en Millefiori mönster.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.