Vad är Maracas?

Maracas, även känd som rumba shakers, är en typ av handhållna instrument som finns vanligen i par. I form de liknar ett par skallror, med en oval huvud och en smal handtag. De tillhör familjen slagverk, en kategori av instrument som betyder "att trycka på en kropp mot en annan. " Liknande instrument finns i denna familj omfattar conga, bongo, och fjällröding. Eftersom maracas är musikinstrument som är förseglade och skapa en fullständig, tydlig ton, är de också klassificerade som idiophones.

Människor i alla åldrar kan hantera maracas, eftersom de kan spelas både på fritiden och i yrkeslivet. Maracas traditionellt tillverkade av ett torkat skal, som från en kokosnöt eller kalebass, och fyllda med frön, små stenar eller bönor. Flesta maracas är gjorda av olika jättepumpa, med den vanligaste typen är den kalebass. De torkade fröna som finns naturligt innanför dessa gourds bli pellets som gör instrumentets ljud. På grund av Tekniken, mer moderna varianter av maracas får använda läder, trä eller plast för skalen istället. Ändå, när det skakas, det maracas skapa en ihålig, ostämt ljud, till följd av pellets slår mot insidan av skalet.

Maracas är antika marockanskt ursprung, men används ofta i etnisk musik, bland annat latin, pop och klassiska kompositioner i dag. Det är särskilt vanligt i musik av Sydamerika och Västindien, som Brasilien och Colombia. Trots sin enkla form, maracas faktiskt ta lite skicklighet att manövrera. Instrumenten bör spela i harmoni med en orkester eller ett band och därmed maraca spelaren måste kunna visa tidsinställda precision i skakning dem.

p

Skickliga hantverkare är skyldiga att göra en riktigt hög kvalitet par maracas, men alla kan göra en enkel modell. Hantverk webbplatser har rekommenderat att använda frön, bönor, pärlor, eller en kombination av dessa pellets som fyllnadsmedel för en enkel maraca. Ett par plastkoppar eller plattor papper förseglade längs kanterna kan göra upp skalet. När sätta ihop dessa material lätt skapar ett par av handhållna instrument som kompletterar en spontan musikalisk Shindig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.