Vad är Ikebana?

Ikebana är en gammal japansk konst som innebär att arrangera blommor, som uppfyller mycket strikta principer som syftar till att skapa harmoni, balans, och en vacker form. Formell utbildning i Ikebana sker på flera skolor runt om i landet av Japan, och utländska studenter kan välja att studera med mästare i konsten. En Ikebana arrangemang är särskiljande och ibland ganska vacker, och det absolut inte kan förväxlas med västerländska blomsterarrangemang, som följer mycket olika styrande principer.

Traditionen Ikebana faktiskt verkar ha börjat i Kina, där buddistiska munkar erbjuds blommor till Buddha. I det sjätte århundradet väckte buddister konsten till Japan, tillsammans med en ökad kunskap om buddhism och japansk utövare förfinat konsten att skapa flera stora skolor inklusive Rikka och Shoka. Practice of Ikebana är en andlig och estetisk konst, och det räknas kompetens hos många genomförda japanska män och kvinnor, många japanska kvinnor fortsätta att studera Ikebana ett utforska tillsats av mer ovanliga och avant-garde element som metall och gips.

Många kvinnor studie Ikebana som en del av en allmän kurs med egen förbättring och förfining, medan både män och kvinnor kan följa det som en andlig strävan. Ikebana innehåller många principer japanska liv, däribland ett högt värde för enkla, högt symbolvärde estetik. Riktlinjer för Ikebana är mycket exakta, dikterar vilka blommor och växtdelar kan användas, och när, och hur de lämpligen bör ordnas. Den stil som används vas är också mycket viktigt, liksom den allmänna estetik i rummet där arrangemanget kommer att visas. till västra öga, kan en Ikebana arrangemang verkar mycket reservdelar och slätt. Men dessa åtgärder även andliga och estetiska värden som har förfinats under århundraden. Varje gren, blomma, kvist och blad är omsorgsfullt placerad, med utövaren tänker på hur det kommer att se ut i den allmänna ordningen liksom med tanke på dess individuella symbolik. Färg och form är mycket viktiga överväganden, med många blomma arrangörer går igenom stora mängder växtmaterial i sitt sökande efter den perfekta sammansättningen.

Ikebana är också en mycket viktig del av teceremonin, och många formella japanska hem innehålla en Ikebana arrangemang tillsammans med säsongsmässigt lämpliga slingor och dekorationer. Högraffinerade utövare kan ha ägnat sina liv åt studiet av Ikebana i flera generationer, med flera moderna skolor innehåller fritt formulerad estetik och andra utbrytning aspekterna av denna mycket traditionella och formella utbildningsområde.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.