Vad är Hula?

hula är både en dans och en ceremoni unik till de tidigaste invånarna i Hawaii. Även om det finns andra danser liknande i delar av Polynesien, de är olika nog att konstatera att Hula utvecklats på Hawaii. Det ursprungliga eller gammaldags hula kallas Kahiko. Det faktiskt en religiös dans som var tänkt att dyrka gudar Hawaii. Det åtföljdes av främst slagverksinstrument som fat gjorda av gourds, kokosnötter och kastanjetter gjorda av gourds. Chanting också medföljer Kahiko. Även om de flesta förknippar hula med ukulele, bygger endast den moderna hula dans på detta.

Kahiko togs på största allvar eftersom det var en fest eller en handling av hängivenhet till gudarna. Om felaktigt utfört, trodde man dansen antingen kan framkalla vrede hedrade gud, eller ogiltigförklaras av misstag. Alltså varje rörelse varje Kahiko hula dans är mycket medvetet och kräver stor skicklighet att utföra.

Traditionell costuming för Kahiko hula dans är en inslagen kjol för kvinnor och HÖFTKLÄDE för män. Både kvinnor och män lämnade kistorna nakna, vilket orsakade missionärer besöker öarna att förklara Hula som syndig. Men i Hawaiian religion, har denna aspekt inte syndigt och skamligt, utan endast en del av det traditionella sättet att utföra Kahiko.

Modern hula kallade kallas Hula "auana. sådan dans kan tas från det traditionella danser av religiösa ritualer. Men många betydligt uppdaterad, och kan användas för att berätta historier om hawaiianska gudar eller legender. Förutom slagverk, ukulele, gitarr stål och bas åtfölja ofta dansarna. Chants är mindre vanliga, men sången är ganska vanligt.

Costuming kan variera avsevärt. Kvinnor får dansa i inslagna kjol, en gräs kjol eller elegant Hawaiian klänningar. Det är ovanligt, men att se kvinnor dansa med ett naket bröst i "auana. Moderna hula kan utföras på luaus, eller vid speciella högtider. Gäster till Hawaii kan också ta klasser eller få en chans att delta i dansen. som är ovana med hula ofta i vördnad vid gracefulness av rörelserna. Vanligast märkte är gungning höfterna, men armrörelser är vackra och uttrycksfulla. Kvinna danser är mycket atletisk, betonar akrobatisk flyttar över nåd.

Intresset för hula har berört alla angränsande stater i USA, och många centra rekreation erbjuder nu Hula klasser. Liksom kan privata dansskolor och lokala högskolor erbjuder introduktion till Hula "auana. Många njuta av dessa klasser och upptäcker att det krävs precision i rörelser är faktiskt ett fantastiskt sätt att bibehålla fysisk kondition.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.