Vad är Hora?

hora är en typ av ringdans, som är en traditionell dans kännetecknas generellt av att upprätthålla en cirkulär formation och dansare rör sig individuellt, utan partner. Circle danser används av många människor, bland annat indianer, greker, olika afrikanska folken, östeuropéer, och den irländska. Den hora är en judisk och rumänsk dans som har länkar till andra danser från Medelhavsområdet som kan ha sitt ursprung på Balkan och kan särskiljas genom olika namn och olika traditionella drag. Den hora är relaterat till Kolo är jugoslavisk dans, liksom Horo Bulgarien.

Dansarna utför hora kan röra sig på olika sätt. Trots att en del människor är hora är oundvikligen en ringdans, i vissa kulturer kan utföras som en line dance. I vissa version, tar två steg framåt och ett steg bakåt är det mönster, medan andra innehåller en vinstock steg där ena foten kors framför den andra kvar, framför sedan bakom höger vid förflyttning motsols och rakt framför då bakom vänster när medsols. Åtgärder kan också omfatta löpande, vänd centrum och går mot mitten av cirkeln, minskar omkretsen och höjer händerna, flyttar tillbaka från mitten, vilket ökar cirkelns omkrets och samtidigt sänka händerna, stampar, hoppar, sax sparkar, steg-hop och andra åtgärder.

Den hora brukar åtföljas av musik, men olika melodier används i olika kulturer. Judisk hora dansarna använder ofta folkvisa "Hava Nagila", en sång med jubel som kan spelas eller sjungas. Den hora används ofta för fester och även ofta som en folkdans verksamhet i idrott klasser och på sommarläger, samt på deltagande folkdans händelser. Den hora är normalt dansade på bröllop, var bra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.