Vad är Hairwork?

Hairwork är smycken tillverkade av hår, klassiskt människohår. Termen används också för att hänvisa till processen att göra sådana smycken. Hår smycken är närmast förknippas med den viktorianska eran, när hairwork var oerhört populär med människor i många olika samhällsklasser, och ett brett sortiment av antika viktorianska bitar kan ses på displayen i museer och privata samlingar. Den hairwork tradition varar till denna dag, dock, trots att färre hantverkare praktiken hairwork.

ovanan att använda hår som Keepsake är gammal. I antikens Grekland och Rom, handlas folk lås av hår som ett tecken på kärlek, och ibland håret lades ned runt eller på annat sätt integreras i smycken för att säkra den. Hår av de döda skulle kunna bevaras som ett minne, och krigare i vissa kulturer tog flätor av sina fiender efter segerrika slag, ibland med bifogade hårbotten. Det är kanske inte förvånande att håret minnessaker användes så småningom att skapa smycken, med tanke på den symboliska föreningar med hår i många kulturer.

Hairwork smycken daterad till 17th century finns i många regioner i Europa, och praktiken tog riktig fart under 18th century. Ett typiskt stycke hairwork innehåller en solid stomme kring vilken håret är vävda eller flätade. Hår kan också limmas på en yta, mark och används som pigment, inneslutna bakom glas, eller vrids in utveckla former. Många delar av hairwork smycken skildra naturscener, såsom sprayer av blommor eller landskap, och hairwork kan omfatta hår från flera individer. Den här typen av smycken kan ta sig många olika uttryck, bland annat armband, broscher, ringar , och örhängen. Många delar av hairwork även ädla metaller eller stenar, särskilt när beställd av förmögna privatpersoner, och hairwork sorg smycken delades ibland ut som en statussymbol på framträdande samhället begravningar. Kvinnor också historiskt uppdrag hairwork bitar för att ge de förälskade, familjemedlemmar och fästmör som ett personligt minne.

hantverkare som gör hairwork kan arbeta med prover från kunder, eller så kan de skapa plagg som är tillverkade med hår på hand. Människor som vill ha sorg eller minne smycken i allmänhet vill använda hår från huvudet på den person som firade, så att de smycken skapar en personlig anknytning. Personer som helt enkelt gillar utseendet hairwork kan vara nöjd med delar tillverkade av hår av främlingar, och många hantverkare hålla lager på sidan som kan säljas på begäran, eller användas som inspiration för egna konstruktioner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.