Vad är Fine Press?

inom ämnet bok konst, termen "bra press" används för att hänvisa till begränsade upplagor av ovanligt vackra böcker. En fin press utgåva kan ha en mycket liten upplaga på mindre än hundra exemplar, och antalet böcker som produceras sällan överstiger ettusen. Man producera en fin press utgåvan av en text av flera anledningar, och samlare, tillsammans med museer och institutioner, ofta betalar ett högt pris för fina trycka upplagor.

Flera egenskaper som skiljer en bra press bok från andra böcker. Det första är kvaliteten. Böter press bok är helt enkelt bättre, göras med högre kvalitet papper, handgjorda bindningar och andra särdrag som den ovan massproducerade kommersiella böcker. En fin press bok ofta använder handgjorda eller målade funktioner, såsom hand bindande eller individuellt målade frontispieces eller illustrationer. Papperet är vanligen arkivens kvalitet, och ofta har en rik, krämig konsistens. I vissa fall kommer handgjort papper skall användas.

Vanligen, böter trycka boken framställs med boktryck teknik, snarare än offset vanligare utskrift. Teckensnitten är ofta mycket dekorativa och vackra, och en kombination av typsnitt och gravyrer kommer att användas för att titta på boken en visuell fest. En fin press bok är verkligen nästan mer som ett konstverk än en bok, och många fina tryck böcker är aldrig läsa, trots att de mycket beundrade.

typografi och grafisk formgivning är oerhört viktigt för en framgångsrik fine press bok. Innehållet kan variera kraftigt från poesi till noveller för monografier. Något skulle i teorin kunna användas i en fin press bok, även om många fina trycka böcker handlar om tryckning och konst boken samhället. Boken är vanligtvis ett samarbete mellan författare, illustratör och skrivare, även om det ibland en person spelar alla tre roller.

Fint tryck håller boktryckarkonsten och handgjorda arbetet vid liv både genom att bevara traditionella tekniker och skapa efterfrågan för dem. Flera organisationer såsom Fine Press Book Association hålla folk i boken konst handel ansluten, och även sponsra årliga evenemang och mässor där visar fina press kan ses, köpts, och jämföras. Fine press är en liten, men viktig del av boken som producerar samfundet, och hjälper folk ansluta till rötterna av tidig tryckning.

Om du är intresserad av att se en fine tryck bok, kan du kolla med ett lokalt museum för att se om de har något i sina samlingar. Du kan också ta kontakt med en fin Press Association, eller besöka en boktryck tryckeri om det finns ett i ditt område. De flesta skrivare och medlemmar i boken konst och kommunen är mycket entusiastiska över att dela sitt arbete med den nyfikna allmänheten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.