Vad är Evensong?

I den katolska kyrkan, Kloster erkänna vissa tider på dagen för bön. Dessa bönetider inträffa traditionellt sju gånger om dagen. Aftonsången och Completorium stänga kanoniska timmar på kvällen.

Biskop Thomas Cranmer skrivit skilsmässan grunden från Katarina av Aragonien för Storbritanniens kung Henry VIII. När påven avslog begäran gjorde Henry hans värld förändras bryta med den katolska kyrkan. Cranmer följde sin konung, och sedan sätta ihop den anglikanska liturgin i Book of Common Prayer. Att veta om det skulle vara politic ska visas "alltför katolska, men inser folk var vana att be vid den kanoniska timmarna, kombinerad Cranmer kvällen böner vesper och Completorium i en handling av dyrkan: Aftonsång.

Evensong, "afton sång," som sägs eller sjungs dagligen på de flesta katedraler. Huvudsak, det tackar Gud för dagen bara förbi och frågar sin skydd under den kommande natten. Det är en lugn, reflekterande uppsättning av böner, sånger och psalmer, be tillbedjaren fortfarande vara i anden.

Blanketten för aftonsång kan variera, men vanligtvis följer den böneboken i svaren, Psaltaren och antiphons erbjuds. Tjänsten inleds vanligen med en responsorial beröm av Gud: det preces. Då Magnificat (Marias sång från Luk 1: 46-55) är ofta sjungs, följt av Nunc Dimittis (Simeon's Song från Lukas 2: 28-30) och en psalm, t. ex. Psalm 67. En psalm sjungs och responsorial bön är sagt. De dyrkar skickas sedan ut för att tjäna.

Skriften avläsningar från dagens Evangeliebok ingår också i aftonsången tjänst, tillsammans med aposteln's Creed. Gudstjänst kan vara ifrån eller läggs, beroende på vilken form av tjänsten används denna dag i den kyrkan. The Book of Common Prayer och den gemensamma Worship Book har olika form av Evensong, men båda är vackra och meningsfulla för dyrkare.

Den kristna kyrkan som helhet har alltid ansett det vara bra att be både morgon och kväll, och en Evensong service hjälper kristna nära sina dagar med lugn eftertanke och tacksamhet för gud.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.